Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yiyeceklerdeki Mutluluk

Çikolata
Kendinizi kötü hissediyorsanız, hemen bir parça çikolata yemelisiniz. Bir parçası yeterli. Çünkü mutluluk hormonu olan serotonin anında beyinde dolaşıma karışıyor. Çikolatada yeşil çay, sebze ve meyvede bulunan flavanoid bol miktarda bulunur. Bu madde kanı sulandırıyor ve kalp hastalıkları riskini azaltıyor. Kokusu bile hormonları harekete geçirmeye yetiyor.

Çilek
C vitamini deposudur. Çilek bütün salgı bezlerini çalıştırarak vücuda gençlik ve kuvvet kazandırır. Çileği bol yetişen bölge halkı uzun yaşar. Yüksek tansiyonu düşürür, damarları temizler. Kansere karşı korur. Böbreklerde kum oluşmasını önler.

Üzüm
Üzüm de insanları mutlu edecek yiyecekler arasındadır. Üzümde % 20 oranında doğrudan kana karışan şeker bulunur. Bedenen ve zihnen çalışanlar için çok iyi bir gıdadır. Üzümdeki bol demir kan yapar. Cilt bakımı açısından da faydalı bir meyvedir. Yüze sürülüp 10 dakika sonra yıkanması cilde dirilik verir.

Makarna
Ağır soslarla yenilmediği takdirde enerji ve mutluluk veren yiyecekler arasındadır. Hazmı son derece kolay olan makarna sadece salata ile birlikte yenildiğinde kilo yapmaz.



Ruşan Kavallı

teşekkürler ecyad kardeşim çikolata mutsuzken gerçekten insana iyi geliyor ama stres anında bir parçayla yetinmek biraz zor oluyo... :D :D :D


teşekkürler ecyad kardeşim çikolata mutsuzken gerçekten insana iyi geliyor ama stres anında bir parçayla yetinmek biraz zor oluyo... :D :D :D
evet şöyle 1kg olsa belki yeter...


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com