Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Tavuklu Mantarlı göveç...

Tavuklu Mantarlı göveç hem hafif hemde leziz



MALZEMELER
500-gr kuşbaşı tavuk
500-gr mantar
3-4-soğan
5-6- diş sarımsak
3-4-domates
tuz,karabiber.
arzuya göre kimyon-kekik

YAPILIŞI
Resimde görüldüğü gibi
ayrı ayrı yerlerde tavuk ve mantar kuş başı halinde sotelenir
sonra bir tencereye ince ince kıyılmış soğan kavrulup domatesi ilave edilir
arkasından önceden sotelediğimiz mantar tavuk ve sarımsaklar ilave edilir
önce harlı ateşte bir taşım kaynatılır sonra kısık ateşe alınır 20-25 dakika kadar
pişmesi beklenir ve ocaktan alınıp az dinlendirdekten sonra sıcak sıcak servis yapılır..

AFİYET OLSUN

AFİYET OLSUN

Ellerinize sağlık kardeşim.Mantarı çok seviyorum fakat bizim alanyanın
çam ağaçlarının altında olan kırmızı mantarlar vardır.Elimize geçsede yesek ilk baharda bol bol bulunur.............

cok güzel olmus ellerinize emeginize saglik..


Ellerinize sağlık kardeşim.Mantarı çok seviyorum fakat bizim alanyanın
çam ağaçlarının altında olan kırmızı mantarlar vardır.Elimize geçsede yesek ilk baharda bol bol bulunur.............


evet o mantarlarıda bilirim çok güzel olur bizdede ona çam mantarı derler ama benim tarifimdeki zira'i mantar yani özel yetiştirilen..
ayrıca yorumunuz içinde teşekkür ederim gözlerinize sağlık..


Firin ve Et Yemekleri

MollaCami.Com