Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


YÖK'ün personel alımları bu siteden

YÖK, akademik kadro ilan duyurularını internet sayfasından kamuoyuna duyuracak. Siteye arama kıstasları ile ilanları incelemeyi kolaylaştıran bölüm hazırlandı

Üniversitelerin araştırma görevlisi, okutman, uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı gibi akademik kadro ilanları artık Yükseköğretim Kurulu’nun www.yok.gov.tr adlı internet adresi üzerinden takip edilebilecek. Bu amaçla internet sayfasında çeşitli arama kıstasları ile ilanları incelemeyi kolaylaştıran bir bölüm hazırlandı. Akademik Kadro İlanları başlıklı bu bölümde araştırma görevlisi, okutman, uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı ya da üniversiteye göre ilan araması yapmak mümkün olacak.

31 Temmuz 2008 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve akademik personel alımlarına ilişkin nesnel kıstaslar getiren Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 8. maddesine göre üniversiteler bu yönetmelik çerçevesindeki akademik kadro ilan duyurularını Yükseköğretim Kurulu internet sayfasından kamuoyuna duyuracak. Böylece belirtilen akademik kadrolara ilişkin duyuruları takip eden adaylar sadece Yükseköğretim Kurulu internet sayfasını takip ederek bu ilanlara ulaşabilecek.

(Haber 7)


Egitim Haberleri

MollaCami.Com