Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


BİR İSTEK

MULTİMEDYA PAYLAŞIM BÖLÜMÜNDE KURANI KERİM VİDEOLARINI SİTEMİZE DAHİL ETMEK MÜMKÜNMÜ İLAHİ,BELGESEL VS GİBİ BİRÇOK ŞEYİ İZLEYEBİLDİĞİMİZ HALDE KURANI KERİM VİDEOLARINI İZLEYEMİYORUZ.

Mümkün değil kıymetli kardeşim. Kur'an-ı Kerim'i diğer dinlediklerimizle nasıl bir tutabiliriz? Belki dinlemesi uygun olmayan kişiler vardır, böyle bir şeye nasıl yol açabiliriz? Hem Kur'an-ı Kerim dinlemek fazrdır, nitekim aks-i seda olsa bile dinlenmesi gerekir, hürmet gerekir. Dolayısıyla dinlerken bir başka şeyle uğraşmak gibi bir hürmetsizlik bir Müslümana hiç yakışmaz.

Rasülullah (s.a.v.) gece yatmadan evvel bir miktar Kur'an-ı Kerim okurlardı. Bir gece yine okurken zevceleri Hz. Aişe validemiz yanında idi. Peygamber Efendimiz sesli okuyor, Aişe validemiz de dinliyorlardı. Bir ara Aişe validemiz parmağındaki yüzüğü ile oynamaya başladı. Peygamber Efendimiz öyle bir baktı ki; bir daha tekrarlaması halinde nihakından azledeceğini söyledi.

Bu kıssa bizler için bir ibret olmalı, kendimizi ona göre tartmalıyız. Camilerde, mescitlerde Kur'an-ı Kerim okunurken telefonla falan oynamamalıyız.

sizin kuranı kerime karşı olan hassasiyetinizi tebrik ediyorum.benimki sadece bir istekti resulullahın hz aişeye karşı olan tutumunun kurana karşı gösterilecek hürmet babında bizlere büyük dersler verdiği açıkça görülüyor.ama yinede de çok ihlaslı düşünmüşünüz.neticede kuran Allah kelamıdır.ona gösterilecek saygı ve hürmet çok önemlidir.


Onlar ayakta iken, otururken, yanları üzere Allah’ı anarlar.”(Âl-i İmrân, 3/191)

essalam


Site Hakkında İstek ve Görüşler

MollaCami.Com