Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


bu gün dört fidanımızı daha topraga vericez.....

KAHRAMANLAR 1.5 SAAT ÇATIŞTI



Resmi büyütmek için tıklayın

40 Kadar PKK'lı Bingöl'ün Yedisu İlçesi Yakınlarındaki Jandarma Mevziine Baskın Yaptı. İlk Ateşte 4 Asker Şehit Düştü.



40 kadar PKK’lı Bingöl’ün Yedisu İlçesi yakınlarındaki jandarma mevziine baskın yaptı. İlk ateşte 4 asker şehit düştü. Takviyenin de gelmesiyle 1.5 saat süren çatışmanın ardından PKK’lılar 2 ceset bırakarak kaçtı. PKK’lıların askerleri kaçırmak istediği tahmin ediliyor.
Şehidin babası: Güneş'imi söndürdüler

BİNGÖL’ün Yedisu İlçesi’nde önceki gece kalabalık PKK’lı grubun, İlçe Jandarma Komutanlığı’na ait uzak koruma mevziine üç koldan düzenlediği baskın, kahramanca karşı koyan mehmetçikler tarafından püskürtüldü. 4 askerin şehit olduğu ve 4 askerin de yaralandığı saldırıda, amaçlarına ulaşamayan PKK’lılar ölen 2 teröristin cesedini bırakıp kaçtı.

Yedisu İlçe Jandarma Komutanlığı’nın uzak güvenliğini sağlayan ve ilçeye yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan ormanlık tepedeki uzak koruma mevziine, saat 24.00 sıralarında yaklaşık 40 kişi oldukları belirtilen PKK’lı grubu saldırdı. Mevziyi ele geçirip askerleri kaçırmayı planlayan ve üç koldan 150- 200 metre kadar yaklaşan teröristler, önce roketatarlarla ardından da Biksi ve kaleşnikoflarla yoğun ateş açtı.

Yaralılarla kaçtılar

Açılan ilk ateşte, koruma noktasında bulunan jandarma komando Onbaşı Yaşar Kaya ile jandarma komando erler Salim Güneş, Bülent Bayram ve Serkan Özbakır şehit oldu. Jandarma uzman çavuşlar Hakan Bayındır ve Ahmet Saraç ile jandarma komando çavuş Oğuzhan Durmuş ve jandarma komando er Adem Koca ise yaralandı. Mehmetçikler, açılan ilk ateşle şehit ve yaralı vermelerine karşın PKK’lı teröristlere kahramanca karşı koydu ve mevziye yaklaşan teröristleri püskürttü. İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan gelen takviye birliklerin de devreye girmesiyle askerlerle teröristler yaklaşık 1.5 saat çatıştı. Baskın girişimi püskürtülen teröristlerden 2’si ölürken çok sayıda terörist de yaralandı. Yoğun ateş altında kalan teröristler ölen arkadaşlarının cesedini bırakarak yaralıları alıp kaçtı.

Bölgede yapılan arama tarama faaliyetlerinde, kaçan teröristlerin ardından kan izlerine rastlandı. Çatışmada, çok sayıda teröristin yaralandığı, diğer PKK’lıların yaralıları da yanlarına alarak iki grup halinde Tunceli’nin Pülümür ile Bingöl’ün Kiğı ilçesindeki ormanlık alanlara kaçtıkları saptandı.

Kobralar bombaladı

Çatışmanın sürdüğü sıralarda Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan kalkan gece görüşlü Süper Kobra tipi helikopterler, gece boyunca teröristlerin kaçış bölgelerini bombardımana tuttu. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Tunceli ve Bingöl’den teröristlerin kaçış yolları ve stratejik alanlara Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarından geldikleri ve Tunceli ile Erzurum’dan gelen teröristlerle birlikte saldırı ve baskın girişiminde bulundukları ortaya çıktı.

Cenazeler bugün

Şehit jandarma komando Onbaşı Yaşar Kaya’nın cenazesi Hatay’a, erler Salim Güneş’ın cenazesi Ordu’ya, Bülent Bayram’ın cenazesi Van’a ve Serkan Özbakır’ın cenazesi de İstanbul’a gönderildi. Şehitler bugün memleketlerinde düzenlenecek törenlerle toprağa verilecek.

BİNGÖL'DE ŞEHİT OLAN KOMANDO ER SERKAN ÖZBAKIR'IN EVİNDE YAS VAR



Resmi büyütmek için tıklayın

Bingöl'ün Yedisu İlçesinde Teröristlerle Girdiği Çatışmada Şehit Olan Jandarma Komando Er Serkan Özbakır'ın Esenyurt'taki Evine Ateş Düştü. Oğullarının Şehit Haberini Alan Özbakır Ailesi, Göz Yaşları İçersinde Ağıt Yaktı.



Bingöl'ün Yedisu ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Serkan Özbakır'ın Esenyurt'taki evine ateş düştü. Oğullarının şehit haberini alan Özbakır ailesi, göz yaşları içersinde ağıt yaktı.
Bingöl'de güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Serkan Özbakır'ın Esenyurt'taki ailesi, acı haberi aldıktan sonra göz yaşlarına boğuldu. Şehit erin ailesi komşuları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Şehit annesi ve kız kardeşleri, baygınlık geçirdi. Olay yerine gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı sağlık ekipleri, sinir krizi geçiren annesi ve kız kardeşlerine müdahale etti. Terör örgütünü kınayan şehit yakınları, evlere Türk bayrakları astı.


Şehit er Serkan Özbakır'ın babası Naim Özbakır, oğlu ile önceki gün telefonda görüştüğünü söyledi. Acılı baba, telefondaki son görüşmesini şöyle anlattı: "Serkan ile önceki gün telefonda görüştüğümüzde bana 'Baba! buradaki komutanım bana 'gardaş' diye hitap ediyor. Rahatım çok iyi, gayet memnunum, beni merak etmeyin' dedi". "Vatan sağolsun" diyen acılı baba, devlete olan kırgınlığından söz ederek, 3-4 aylık askerlerin dağlara gönderilmemesi gerektiğini söyledi. Terör örgütüne lanet okuyan acılı baba, "Biz gördük, başka aileler bu acıyı yaşamasın. Tedbir alınsın" diye konuştu.


Şehit olacağını ablasına söylemiş


Şehit Komando Er Serkan Özbakır, daha askere alınmadan önce şehit olacağını hissetmiş. Askere gitmeden önce, Özbakır'ın ablalarına "Ben şehit olacağım" dediği öğrenildi. Özbakır'ın halasının oğlu Cemal Aktaş, şunları söyledi: "Serkan hayat doluydu. Hayatı şakaya alan bir gençti. Askere gitmeden önce, Florya'da garsonluk yapıyordu. Askere gitmeden önce ablalarına 'Şehit olup geleceğim' demiş." Şehit kuzenini anlatırken gözleri dolan Aktaş, terör örgütüne lanet okudu.

Şehit er Serkan Özbakır'ın cenazesi, bugün Ataköy 5. Kısım Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından toprağa verilecek. (CİHAN)

HATAYLI ŞEHİT YAŞAR KAYA'NIN BABA OCAĞINDA YAS VAR



Resmi büyütmek için tıklayın

Bingöl'ün Yedisu İlçesinde Güvenlik Güçleriyle Teröristler Arasında Çıkan Çatışmada Şehit Olan Jandarma Komando Onbaşı Yaşar Kaya'nın, Hatay'ın Hassa İlçesi Akbez Beldesi'ndeki Evine Ateş Düştü.



Bingöl'ün Yedisu ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Yaşar Kaya'nın, Hatay'ın Hassa ilçesi Akbez Beldesi'ndeki evine ateş düştü.
Acemi askerliğini İzmir Yeni Foça'da jandarma komando er olarak tamamlayan Yaşar Kaya, dağıtım izininden dönerek usta birliğine ulaşmasının 20 gün sonra evine şehit haberi ulaştı. Nakliyecilikle uğraşan baba Hanife Kaya, "Geriye kalan 2 cocuğum var. Biri kız biri erkek devlet beni askere çağırsın ben şu anda askere giderim. Vatan sağ olsun." dedi.


Anne Zeynep Kaya oğlunun izin dönüşü askere gideli 20 gün olduğunu ve telefonla dahi konuşamadıklarını söyledi. Anne Zeynep Kaya, "Vatan sağ olsun. Allah devletimize zeval vermesin." dedi. Şehidin halaoğlu Mustafa Doğan ise, "Başımız sağ olsun keşke hepimiz şehit olabilsek" dedi.

Beldede şehid olduğu haberini alan vatandaşlar, şehit evi ve çevresini bayraklarla donattı.

Hassa Devlet Hastanesi morguna kaldırılan şehit Yaşar Kaya'nın cenazesi, yarın öyle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazı sonrasında Hassa ilçesi Akbez Beldesi Kılıçdede Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

VANLI BÜLENT BAYRAM, İLK NÖBETİNDE ŞEHİT OLDU

Bingöl'de Terör Örgütünün Karakola Açtığı Taciz Ateşinde Şehit Düşen Er Bülent Bayram'ın Van'ın Yoldöndü Köyünüdeki Evinde Yas Var.

Bingöl'de terör örgütünün karakola açtığı taciz ateşinde şehit düşen Er Bülent Bayram'ın Van'ın Yoldöndü köyünüdeki evinde yas var. Anne Nazime Aslan'ın Kürtçe olarak 'Ben şehidime kurban olayım' ağıtları yürekleri dağladı. Şehit Bayram'ın 20 gün önce Bingöl'e dağıtım olduğu ve karakolundaki ilk nöbetinde şehit olduğu öğrenildi.
Bingöl'ün Yedisu İlçe Jandarma Karakolunun nöbetçi mevzilerine gece teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açmasından sonra şehit olan askerlerden Vanlı Jandarma Komando Er Bülent Bayram'ın evinde yas var. Van'ın Gevaş İlçesine bağlı Yoldöndü Köyü'nün Barışık Mezrası'nda oturan şehidin ailesi sabah çocuklarının şehit haberini evinin kapısını çalan jandarmadan öğrendi. Ateşin düştüğü evde Kürtçe ağıtlar yükseliyor. Baba Orhan Bayram haberi alır almaz Bingöl'e giderken, annesi ise evinde oğluna ağıt yakıyor. Anne Nazime Bayram, Kürtçe olarak, "Ben şehidime kurban olayım" feryatları yürekleri dağladı. Şehit Er'in kız kardeşi ise fenalık geçirdi.

Sabah saatlerinde şehidin yakınları evin penceresine evin bulunduğu sokağa dev Türk bayrakları asıldır. Şehit Jandarma Komando Er Bülent Bayram'ın İzmir Foça'da acemi birliğini bitirdikten sonra dağıtıma 20 gün önce Bingöl'e gönderildiği öğrenildi. Şehit düştüğü karakolunda yeni olduğu için çıktığı ilk nöbetinde şehit düşen Bayram'ın şehit oluğu akşam evini aradığı öğrenildi.

"ÜZGÜNÜM AMA CENNETE GİDECEĞİ İÇİN SEVİNİYORUM"

Şehit Bayram'ın 13 yaşındaki kardeşi Cüneyt Bayram, abisine üzüldüğünü ancak cennete gideceği için sevindiğini söyledi. Kardeş Cüneyt Bayram, "Bu makamdan güzel bir şey olamaz. Ama vatan sağ olsun diyorum. Üzülüyorum ama iyi bir yere gittiği için onun adına seviniyoruz. Anne ve babam çok üzülüyor. Bu bizi daha da üzüyor. Haberi sabah askerler gelip babama söylediler" dedi.

"SON GÖRÜŞMEDE GALATASARAY MAÇINI KONUŞTUK"

Kendisiyle telefonla sürekli görüştüğünü ifade eden kardeş Bayram, şehit abisinin önceki akşam kendisi ve dün akşam ise telefonla annesiyle görüştüğünü söyledi. Bayram, şunları söyledi: "Telefonda her şeyi konuşuyorduk. Kendisi Galatasaraylı idi. Son konuşmamızda Galatasaray maçını konuştuk"

İLK NÖBETİNDE ŞEHİT OLDU

Abisinin birliğinde yeni olduğu için operasyonlara gitmediğini dile getiren Bayram, "Operasyonlara daha iyi ateş edenleri gönderildiğini bana söyledi. Şimdiye kadar karakolunda nöbet tutmamıştı. Dün gece ilk nöbetine çıkmıştı. O nöbet sırasında teröristler karakolu saldırmışlar. Çıkan çatışmada şehit olduğunu öğrendik" dedi.

Şehit Bülent Bayram, Yoldöndü köyünün ikinci şehidi olduğu öğrenildi. Şehidin cenazesinin helikopterle Van'a akşam saatlerinde getirilerek Askeri Hastane'nin morguna kaldırıldığı belirtildi. Cenazesinin yarın öğle namazından sonra Gevaş merkez camii'nde kılınacak öğle namazından sonra köy mezarlığında toprağa verilecek.

gece 3-4 gibi helikopterlerin biri geldi biri gitti.dedim yine kimlerin canı yandı acep.malesef hayat bütün gerçekligiyle tekerrür etti yine....
Ailelerine Allah yardım etsin....

şehitlerimize cenab-ı hak tan rahmet dilerken...bu oyunlarım bitmesini rabbimden dilerim..


Ailelerine Allah yardım etsin....


amin başımız sağolsun :( nur içinde yatsınlar...


amin başımız sağolsun :( nur içinde yatsınlar...

gösterdiginiz duyarlılıktan dolayı teşekkür ederm...


amin başımız sağolsun :( nur içinde yatsınlar...


şehitlerimize cenab-ı hak tan rahmet dilerken...bu oyunlarım bitmesini rabbimden dilerim..


amin başımız sağolsun :( nur içinde yatsınlar...

Allah geride kalanlara sabır versin,inşallah birgün bu acılar bitecek


gösterdiginiz duyarlılıktan dolayı teşekkür ederm...

Gece boyunca jet sesleriyle yerimizden fırladık. Şimdi bu yazıyı yazarkende üzerimizden geçti. Rabbim tüm askerlerimizin yardımcısı olsun. Allah rahmet eylesin. Geride kalanların ise metanetini artırsın.

burda her gün var o sesler....amin.
tşkkrlr..


Güncel Haberler

MollaCami.Com