Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Cizre işi (barbunya)


(BARBUNYA)
YÖRE-(CIZRE)
MALZEMESI
2 Su bardagi barbunya
Yeterince tuz
1 Yemek kasigi Domates salcasi
Yeterince siviyag
2 orte boy domates
1 Cay kasigi kimyon
1 Cay kasigi karabiber
Istege göre aci toz biber(Hint biberi olursa daha iyi olur)
1 limon
Birkac dal Maydanoz.
1 orte boy sogan.
1 küp seker.
YAPILISI
Barbunyalari aksamdan suda islayin,sonra haslayin, yada düdüklü tencerede 10 dakika haslayin. Sogani küp küp dograyin. Domatesin kabugunu soyup kücük kücük dograyin. Maydanozu yikayip kücük kücük dograyin. Dogranmis soganlari yagda pembelesinceye Kadar kavurun üzerine salca ve domatesleri ekleyin kavurmaya devam edin 1 cay bardagi su ilave edip baharatlari ,tuzu sekeri atin 3 dakika sonra bu karisima pismis barbunyalari ilave edin kisik Ateste 10 dakika daha pisirin. Soguk olarak servis yaparken üzerine kiyilmis maydanozlari Serpin,limonlayin. Afiyet olsun.

eline sağlık çok güzel görünüyor..

afiyet olsun.resimden ibaret olunca dibine tutturmadan servis yapim dedim...tşkkrlr

Yemeklerin yanında soğuk olarak sevdiğim bir yemek.

Barbunyaları akşamdan ıslatıp haşlamadan yapıldığı zaman vitamini kaybolmayacaktır tavsiye ederim.............


eline sağlık çok güzel görünüyor..

sizinde okuyan gözlerinize saglık kardeşim...


Yöresel Yemekler

MollaCami.Com