Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bingöllü Yemekler ( BALKABAGI ÇORBASI )


Tarih: Cum Hzr 06, 2008 5:02 pm Mesaj konusu:

--------------------------------------------------------------------------------





BALKABAGI CORBASI

4 KISILIK MALZEMELER
1Kg balkabagi
3 ortaboy patates
1 dis sarmisak
1 ortaboy sogan
3 yemek kasigi zeytinyagi veya aycicek yagi
2 yemek kasigi un
1 cay kasigi taze cekilmis karabiber
1.5 sebze bulyonu
50 gr margarin
dilerseniz 3 taze kizarmis tost ekmegi veya aycicek ve kabak cekirdeklerinden yapilmis minik ekmekler,kendiniz yapabileceginiz gibi hazirda alabilirsiniz.
YAPILISI
1-Balkabaginin kabuklarini soyun,cekirdeklerini ayiklayin,yikayin,küp küp dograyin. 2-Patateslerin kabuklarini ayiklayin,yikayin,küp küp dograyin. 3-Soganin,sarmisagin kabuklarini ayiklayin,incecik kiyin. 4-Sogani,sarmisagi zeytinyagi veya aycicek yaginda kavurun,üzerine kabak ve patatesi ekleyip kavurun,sebze bulyonunu ekleyin,yumusayincaya kadar kisik ateste pisirin. 5-Cokaz suyla unu topaklastirmadan sulandirin ve yumusamis sebzeyle birlikte bir iki tasim kaynatin,sonra hepsini birlikte mikserden gecirip püre haline getirin,yeniden 1-2 tasim daha kaynatin,karabiberini tuzunu atin,dilerseniz kremayla dilerseniz kizarmis tostekmegini margarinde kizartip,corba tabagina ekliyerek servis yapin afiyet olsun.


Yöresel Yemekler

MollaCami.Com