Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


ÜZÜM.DUT.KIRMIZI GÜL....

Kabugu soguk ve kurudur.Buna karşın içi rutubetli ve sıcaktır
Çekirdegide hem soguk ve hem de kurudur.iyi bir gıda olan üzüm,
mideyi güçlendirir.İyi üzüm olmuşu;begenileni asmada olanı ve
yararlısı da siyah olanıdır.Mesane ye zarar verirsede tatlı nar bu durumu düzeltir.
DUT;
Beyaz incire yakın dır.Fakat ondan daha az besleyici dir.Mide ye kötü dür.
Kırmızısı rutubetli ve soguktur.Onda kabzetme özelligi vardır.Bogazdaki şişleri giderir.Yenmesinde ve suyunda iştiha ve gıda kuvveti vardır.Gıdaları mideden çabuk,barsaklardan yavaş geçirir.idrarı arttırır.
KIRMIZI GÜL;
Birinci derecede sogutucu,ikinci derecede kurutucudur.Tohomu yapragından daha fazla kabız eder.onun kurusuda oldukça kabız edicidir.O,tıkanıklıgı açıcıdır
Gülsuyu baygınlıga faydalı,ateşli baş agrısını giderir,beden kokusunu güzelleştirir.Terbiyelenmişi sıcaktır ve mideyle karacigere kuvvet verip,hazma
yardım eder.

teşekkürler...emeğine sağlık..


Şifalı Bitkiler

MollaCami.Com