Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Sabrın semeresi



Hastanede yatıyordum.oda arkadaşım başka bir ilden gelmiş olan bir ağabey.Bir yere bağlılığı olan birisi.Başından geçen bir hatırasını anlattı.Beraber çalıştığı bir arkadaşı sen dincisin,şucusun bucusun diye sözler sarfeder.İşi bu tür şeyleri kaldırmayacağı için,Bunun üzerin o şahsı “hakaret etti “diye ilgili yerlere şikayet edeceğini söyler.İşin ciddiyetini anlayan o şahıs alttan almaya başlar.İşin rengi değişmeye şekli değişmeye başlar .Yumuşar ve ortamı yumuşatmaya çalışır.Sözü eşine getirir.Anlatmaya başlar.

“Yahu benim hanım şöyle dindar,böyle dindar. Gece namaz gündüz namaz. Böyle şeyler yapmaması için elimden gelen hertürlü şeyi yaparım.O yine bildiklerine devam eder.Gece yatarım,gözümü açarım bir bakarım hanım yatağın yanında seccadenin üzerinde ya namaz kılıyor veyahutda ellerini kaldırmış dua ediyor der.”

Bu gibi konuşmalardan sonra,aralarında tatsızlık yaşanan iki kişi arasındaki işin boyutu değişmiş.Bir başkasının dindarlığına dil uzatan insan farklı bir hal almış.Kalb yumuşamış,kalbin yavaş yavaş açılan perdelerinden hidayet nuru içeri sızmaya başlamış olacak ki.Ani bir değişiklik meydana gelmeye başlamış.Ve bunu da yıllarca dini inanc ve yaşantısı dolayısıyle yıllarca aynı çatıyı ,aynı sofrayı aynı mekanın havasını teneffüs ettikleri hanımının ,kendisinin yaptıklarına karşılık Allaha kulluğuna devam etmesi ,sabırla karşılaması ve dua için açılan ellerin kendisi içinde kalktığını idrak ve itiraf eder.

(Hz Ömerin eniştesş) Said b, Zeyd, b,Amr'ı ve (Hz ömerin kızkardeşi) Fatıma bint-i Hattab'ın Sabır,ihlaslı davranışlarrı gadab timsali Hattab oğlu Ömeri değiştirmiş.Ömeri,adaletin timsali HZ.ÖMER İBNİ HATTAB (R.A) yapmıştır.


Sabırda pişer koruk, yerle bir olur doruk. Sabır, sabır ve sabır İşte Kur'an-da buyruk! N.F.K. teşekkürler Serhendi kardeş ellerinize sağlık


İslam ve Kadın

MollaCami.Com