Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Verimli ders çalışma teknikleri




ŞEHİTKÂMİL Belediyesi sosyal tesislerde öğrencilere verilen eğitimin daha faydalı olması amacıyla ‘Verimli Ders Çalışma Teknikleri’ konulu seminer düzenlendi.


Öğrencilerin gözünde büyüttüğü ve başarılı olamamaktan korktuğu ana dersler hakkında verilen seminerde, ders çalışma tekniklerinin püf noktaları anlatıldı. Etüt Eğitim Merkezi’ndeki seminere katılan Rehber Öğretmen Okan Bal, “Öğrencilerimiz bazı dersleri gözünde büyüterek yapamayacaklarını düşünüyorlar. Bu düşünce de zaten öğrenciyi otomatik olarak geriye düşürüyor. Bunun sonucunda da öğrenci o dersle ilgilisini kaybediyor.


Biz burada öğrencilerimize bu derslerden korkulmaması gerektiğini ve başarılı olabilmek için bazı ufak püf noktalarını öğretiyoruz. Çünkü öğrenciler eğer bir dersten başarısız oluyorlarsa bir daha bu dersi asla başaramayacaklarını düşünüyorlar. İşte bu noktada bizler öğrencilerimize rehberlik ediyoruz. Dersi sevdirmeye ve başarıya taşıyacak yolları gösteriyoruz.” dedi.


Şehitkâmil Belediyesi’nin faaliyete geçirdiği etüt eğitim merkezleri sayesinde eğitime büyük katkıda bulunduğunu ifade eden Bal, “Öğrenciler okullarında ki derslerine ek olarak burada ders görüyorlar ve inanıyorum ki bu öğrencilerimizin başarısını büyük oranda etkiliyor. Çünkü öğrenci okulda gördüğü derslerini burada tekrar edince bilgi oturuyor ve bu sayede başarı ortaya çıkıyor. Bu kapsamda burada verilen hizmetin çok önemli ve faydalı olduğunu düşünüyorum. Şehitkâmil Belediyesi ve Başkan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


Yeni Asya Gazetesi


İlköğretim

MollaCami.Com