Toplam 3 sonuçtan 1 ile 3 arasındakiler gösteriliyor.
  1. #1
    Aktif Üye Girişken
    Üyelik Tarihi
    Jan 2008
    Mesajlar
    929
    Rep Gücü
    14

    obeb-okek testi

      
    1. 12, 27, 60 sayılarının OKEK’ lerinin OBEB’ lerine oranı kaçtır?

    a) 120
    b) 140
    c) 160
    d) 180
    e) 200



    --------------------------------------------------------------------------------

    2. a, b, c sayma sayıları olmak üzere, a.b =35 ve b.c = 95 ise, a+b+c toplamının en küçük değeri kaçtır?

    a) 1
    b) 11
    c) 21
    d) 31
    e) 41



    --------------------------------------------------------------------------------

    3. OKEK’ leri 130 ve OBEB’ leri 2 olan sayılar, 26 ve a dır. Buna göre, a kaçtır?

    a) 10
    b) 8
    c) 6
    d) 4
    e) 2



    --------------------------------------------------------------------------------

    4. 12, 16, 32 sayılarına bölündüğünde 5 kalanını veren en küçük sayı kaçtır?

    a) 96
    b) 98
    c) 101
    d) 106
    e) 116



    --------------------------------------------------------------------------------

    5. 300 ve 660 sayıları hangi sayıya bölünürse elde edilen bölümler aralarında asal olur ?

    a) 6
    b) 10
    c) 15
    d) 20
    e) 60



    --------------------------------------------------------------------------------

    6. Aralarında asal m ve n sayılarının OBEB’ inin OKEK’ ine oranı aşağıdakilerden hangisidir?

    a) m.n
    b) 1/(m.n)
    c) m - n
    d) m + n
    e) m.n +n



    --------------------------------------------------------------------------------

    7. a ile b, b > a koşuluna uyan ardışık çift pozitif tamsayılar olduğuna göre, (a, b)OKEK = 220 ise, (b + a - 7) işleminin sonucu kaçtır?

    a) 35
    b) 37
    c) 39
    d) 41
    e) 42



    --------------------------------------------------------------------------------

    8. a = 7/5 ve b = 8/7 ise, (a, b)OKEK kaçtır?

    a) 7
    b) 8
    c) 35
    d) 56
    e) 60



    --------------------------------------------------------------------------------

    9. 4/3, 36/31, 48/55 sayıları ile tam bölünen en küçük pozitif tamsayı kaçtır ?

    a) 4
    b) 72
    c) 144
    d) 148
    e) 160



    --------------------------------------------------------------------------------


    10. m ve n pozitif tamsayılar olmak üzere, m + n = 97 ve (m, n)OKEK = 111 ise, (m, n)OBEB kaçtır?

    a) 3
    b) 20
    c) 37
    d) 60
    e) 97





    1-D 2-D 3-A 4-C 5-E 6-B 7-A 8-D 9-C 10-B
    Ne mutlu TÜRKÜM diyene !

  2. #2
    Üyemiz Okur
    Üyelik Tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    94
    Rep Gücü
    12

    Ynt: obeb-okek testi

    saol kardeşim ellerine sağlık

  3. #3
    Aktif Üye Girişken
    Üyelik Tarihi
    Jan 2008
    Mesajlar
    929
    Rep Gücü
    14

    Ynt: obeb-okek testi

    rica ederim görevim
    Ne mutlu TÜRKÜM diyene !

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)

     

Benzer Konular

  1. Alzheimer goz testi
    Konuyu Açan: sila, Forum: Düşünelim Eğlenelim.
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj : 12-06-2010, 18:23
  2. dürüstlük testi
    Konuyu Açan: ravzahamza, Forum: Düşünelim Eğlenelim.
    Cevaplar: 18
    Son Mesaj : 29-04-2010, 12:43
  3. çatlak testi
    Konuyu Açan: akkuslu, Forum: Edebiyat.
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj : 14-07-2009, 02:05

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok.
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •