Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Dut Hoşafı




Malzemeler
2 su bardağı kuru beyaz dut
1 su bardağı kuru ekşi kayısı
8 su bardağı su
1,5-2 su bardağı şeker


Yemeğin Tarifi
Dutu ayıklayın, soğuk suda yarım saat bekletip tekrar ayıklayın. Kayısıyı sıcak suda 10-15 dakika bekletin yıkayın. 8 bardak suyu ocağa koyun. Yarım su bardağı şeker ilave edin.
Su kaynayınca kayısıları ilave edip biraz yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra dutları içine ilave edin. İkisi de pişince kalan şekeri katıp eriyince ocaktan indirin. Soğutarak servise sunun.

elinize emeğinize sağlık teşekkürler..

dut hoşavını ilk defa duydum.....teşekkürler

ihvan kardesım ılk molla mutfagında tadıyorsunuz o zaman degıl mı :D

afıyet olsun kardeşlerım ılgınıze teşekkurler

daha tadmadık sadece gördük :) :)inşaallah een kısa zamanda tadmayı düşünüyoru...arapgirde (ilçe)dut bol var ordada görmedim sadece kurutulup yiyilir..teşekkürederim,zambak kardeşim

..inş. en kısa zamanda tadar,tattıktan sonra yorumunuzu

yazarsınız. :) yorumunuz için ben teşekkur ederım ihvan kardeşim


elinize emeğinize sağlık teşekkürler..


İçecekler

MollaCami.Com