Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
Dut Hoşafı
Malzemeler
2 su bardağı kuru beyaz dut
1 su bardağı kuru ekşi kayısı
8 su bardağı su
1,5-2 su bardağı şeker
Yemeğin Tarifi
Dutu ayıklayın, soğuk suda yarım saat bekletip tekrar ayıklayın. Kayısıyı sıcak suda 10-15 dakika bekletin yıkayın. 8 bardak suyu ocağa koyun. Yarım su bardağı şeker ilave edin.
Su kaynayınca kayısıları ilave edip biraz yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra dutları içine ilave edin. İkisi de pişince kalan şekeri katıp eriyince ocaktan indirin. Soğutarak servise sunun.
elinize emeğinize sağlık teşekkürler..
dut hoşavını ilk defa duydum.....teşekkürler
ihvan kardesım ılk molla mutfagında tadıyorsunuz o zaman degıl mı :D
afıyet olsun kardeşlerım ılgınıze teşekkurler
daha tadmadık sadece gördük :) :)inşaallah een kısa zamanda tadmayı düşünüyoru...arapgirde (ilçe)dut bol var ordada görmedim sadece kurutulup yiyilir..teşekkürederim,zambak kardeşim
..inş. en kısa zamanda tadar,tattıktan sonra yorumunuzu
yazarsınız. :) yorumunuz için ben teşekkur ederım ihvan kardeşim
elinize emeğinize sağlık teşekkürler..