Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Buyur eden oldu mu?





Adamın birisi, her gece kalkıp namaz kılıyor, Allah’ı anıyor, Ona dua edip, yalvarıp yakarıyormuş Şeytan ona bir gün vesvese verir: “Ey ahmak kişi, her gece, Allah demenin, Onu zikretmenin ne anlamı var ? Sabaha kadar uykusuz kalıp yalvarıyorsun, bütün kapılar yüzüne kapalı. Sana,”Ne istiyorsun” diyen var mı? Şimdiye kadar bir kapı açıldı mı ? Buyur eden oldu mu? İstenmeyen yere gidilir mi? Allah senin bu yalvarıp yakarmana önem verseydi dileklerini kabul eder, bir cevap verirdi Boşuna kürek çekip durma”




Adam, kendine gelen bu düşünceye inanır, gönlü kırılır, başını yere koyup zikretmeden hüzün içinde uyur. Rüyasında ona, ”Neden Allah’ı zikretmeden uyudun bugün?” denir Adam, “Kapıdan kovulduğumu anladığım için artık o kapıyı çalmıyorum” der. Adama şöyle denir: “Senin Allah demen, Onun kabul etmesi, buyur demesi sayesindedir Senin yalvarışın, Allah'ın senin ruhuna duyurmasındandır. Senin gayretlerin, Allah'ın seni kendine yaklaştırmasındandır. Senin korkun, sevgin, ümidin, Allah’ın lütfu iledir. Senin her “Ya Rabbi” demenin altında, Allah’ın “Buyur kulum” demesi vardır. Gafilin, cahilin gönlü bu duadan uzaktır. Gafiller dua edemez. Çünkü, “Ya Rabbi“ demeye güç yetiremez Onun ağzında da, gönlünde de kilit vardır Dert içinde iken de ağlayıp sızlayamaz. Allah ona dert, ağrı, keder verse o doktor der, Allah diyemez. Artık anla ki, Allah’a dua etmeni, Onu çağırmanı sağlayan dert, dünya saltanatından daha iyidir."




Allah buyuruyor ki ; Ben size şah damarınızdan daha yakınım. Dua edenin duasına cevap veririm. Öyleyse, onlar da Benim çağrıma uysunlar ki doğru yolu bulsunlar. Eğer Allah'tan bir şey isterseniz ve O size başka bir şey verirse O'na güvenin. O her zaman ihtiyaç duyduğunuz şeyi en uygun zamanda verir. Ve unutmayın ki Allah’a dua ediyorsanız, O istediği için dua ediyorsunuzdur


Hikayeler

MollaCami.Com