Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İÇİMİZDEKİ YILAN!!!

Atına binmiş gitmekte olan bir bey, yol kenarında uyumakta olan bir adamın ağzına bir yılanın girdiğini gördü. Yetişip müdahale etmek istediyse de başaramadı. Yılan uyuyan adamın ağzından içeri kaçtı. Aklı selim ve tedbir sahibi biri olan bey, adama topuzla birkaç defa vurdu, yakındaki elma ağaçlarının altına kadar kovaladı. Ağaçların altında çürük elmalar vardı. Bey çürük elmaları yemesi için adama baskı yaptı. Zorla çürük elmaları yiyen adam bir yandan da; “Yahu, ben sana ne yaptım? Bu zulmün sebebi ne? Canıma kastın varsa vur öldür, ama işkence yapma!” diye feryat ediyordu. Bey; “Bunları yedikten sonra koşmaya başlayacaksın!” dedi.

Bu perişanlığın üzerine bir de karnı tıka basa çürük elmayla dolan adam, yakıcı güneşin altında beye lânetler yağdırarak koşuyordu. Sonunda midesi bulandı, kusmaya başladı.

Çıkardıkları arasında siyah yılanı görünce, beyin kendisine niçin böyle davrandığını anladı. Yaptığı beddualardan pişman oldu, beyden özür diledi. “Niçin yaptığınızı söyleseydiniz size hakaret etmezdim..” dedi. Bey; “Midene yılan girdiğini söyleseydim ne çürük elma yemeye, ne koşmaya ne de kusmaya gücün kalırdı. Korkudan ölebilirdin.” dedi. Yılandan kurtulan adam, beye dualar ederek yanından ayrıldı.

Hz. Peygamber s.a.v. Efendimiz; “İki kaşının arasında bulunan nefsin, senin en büyük düşmanındır.” buyurmuştur. İnsanın içine çöreklenmiş olan nefs yılanından kurtulmak, Allah dostlarının terbiyesiyle mümkündür. Bu terbiye sırasında bazı sıkıntılara ve zorluklara katlanılır. Nefsin hakikatini bilen evliyaullah, Allah’ı talep eden kişiye yardımcı olur. Nefsin gerçek yüzünü göstermeden, geçici bazı sıkıntılarla nefs yılanından kurtarmaya vesile olur...

böyle güzel bir paylasima ne denilebilirki tesekkürler

çok güzeldi...Rabbim zatına dost mübarekleri çıkartsın karşımıza....


bu arada nerdesin meymune.... :-\ :-\


böyle güzel bir paylasima ne denilebilirki tesekkürler


çok güzeldi...Rabbim zatına dost mübarekleri çıkartsın karşımıza....




++
amîn

[color=black][font=Verdana]

ALLAHU TEALA HZ.nin veli kulları nefsi hep değişik surette görmüşler.
VELİLERDEN bir zat diyor ki : Bir gün haneme geldiğimde baktım ki yatağımın üzerinde sarı renkte bir tane köpek yatıyordu onunla göz göze geldik bana biraz baktı sonra yanıma geldi,cübbemin altına girdi ve kayboldu anladım ki o benim nefsimdi diye buyuruyor...


bütün kardeşlerimden ALLAH (cc) razı olsun... Rabbim zatına dost mübarekleri çıkartsın karşımıza....neyzen-lal dua'na gönül dolusu amin..

ALLAHcc içimizdeki taassub yılanındanda korusun tüm yılanlardanda...


ALLAHcc içimizdeki taassub yılanındanda korusun tüm yılanlardanda...
amin kardeşim..


Hikayeler

MollaCami.Com