Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Fransız Kralı Napolyon'a tokat gibi cevap

Fransa Kralı III Napolyon'un, Paris'te Osmanlı Devleti Büyükelçisi olarak bulunan Ahmet Vefik Paşa ile konuşması esnasında bir ara alaylı bir şekilde ,
-"Sen kendini Yavuz Sultan Selim'in elçisi mi zannediyorsun?" demesi üzerine Ahmet Vefik Paşa da büyük bir hazır cevaplıkla:
"Öyle olsaydım, siz Fransa'da imparator olarak bulunamazdınız"

Bu güzel anektod için teşekkürler kardeşim...

Yavuz Sultan Selim deyince nacizane benim de aklıma İran şahı şah İsmail'e verdiği o unutulmaz cevap geldi. Tarihi bir olay olduğu için paylaşmak da bir beis görmüyorum.

Vaktiyle İran şahı Şah İsmail'den saraya ağzına kadar hediyelerle dolu bir sandık gelir.Ancak sandık boşaldıkça etrafa da kötü bir koku yayılmaya başlar ve çok geçmeden bu kötü kokunun sebebinin atlaslar içine sarılmış insan dışkısından kaynaklandığı anlaşılır.

Bunun üzerine şaha en güzel cevabı vermek için saray erkanını toplayan Sultan Selim en güzel cevabı bulanı ödüllendireceğini de vaad eder. Lakin hiç bir cevap sultanı tatmin etmeyince çözüm yine koca Sultandan gelir. Ve nihayetinde yine şahın gönderdiği gibi atlas sırmalı ipeklerle ve hediyelerle dolu bir sandık hazırlanıp şaha gönderilir.

Ve şah İsmail ile saray ahalisi huzurunda sandık açılır. Sandık açılınca içinden çok güzel bir koku yayılır etrafa. Pek çok hediyeden sonra sandığın dibinden bir kutu gül lokumu çıkar. ve daha sonra herkese dağıttıktan sonra şaha da ikram eder. Ancak herkesin endişe içinde elinde lokum ile beklediğini görünce lokumdan yer.Böylece şah ile birlikte herkes gönül rahatlığı ile lokumlarını yedikten sonra elçi sandığın dibinde bulunan pusulayı şaha uzatır.

Pusulada aynen şu yazılıdır;

"Herkes karşısındakine kendi yediğinden ikram eder İSMAİL." :)

İnanır mısınız kardeşim ben de bu konuyu paylaşırken bu yazı gelmişti aklıma. Acaba bunu da mı yazsam diye düşündüm ama vazgeçtim. Siz benim yerime yazmışsınız ;)
"+"
Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim ahuzar kardeşim;)

Estağfirullah kardeşim, demek ki paylaşımınız aynı paralelde düşünmemize neden olmuş. İnşaallah hikayede eksik anlatımda bulunmamışımdır. Varsa eğer düzeltiniz lütfen... :)

Tevazunuz için ben teşekkür ederim kardeşim, sağolasınız... ;)

teşekkürler arkadaşlar

rica ederiz ;)

teşekkürler


teşekkürler


rica ederim reis ;)

teşekkürler degerli kardeşim


rica ederim ;)

:D :Dteşekürler


Hazir Cevaplar

MollaCami.Com