Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


BESMELE

Besmele Islam ahlakinin bir eylem ahlaki oldugunu gisterir.Seytandan uzak oldugunu istiaze ile ikrar etmeyen ,besmele ila Allah in yardimini celbedemez.Kotuluge bugzetmeden iyilige muhabbet edilmez.

RAHMAN RAHIM ALLAH ADINA

"Ozunde merhametli ,isinde merhametli Allah adina".Besmele,ilk vahyin ilk ayetindeki "Rabbin adina oku"emrinin dil ila ifasidir.Peygamber icin "Allah adina iletiyorum" muminler icin "Allah in adiyla alip okuyorum"vurgusunu tasir.Mushaf ta besmele Tevbe haric tum surelerin basinda Kuran dan bir alinti olarak yer alir(27:30).Bu yuzden cemaatle namazlarda besmele icten okunur.Darakutni bir soru uzerine besmelenin aciktan okunacagina dair sahih bir hadis olmadigini soyler.(Ibn Teymiyye,Tefsir)Insanlikla yasit bir anahtar oldugu,Hz.Nuh ve Hz.Suleyman in agzindan nakledilmesinden anlasilmaktadir.(11:14 ve 27:30)

Kainat;zerreden güneşe kadar,tüm mevcudatıyla birlikte bu zikri söyler...


Ömrümüzde bir kerecik de olsa;hakkıyla söyleyebilsek...


Kainat;zerreden güneşe kadar,tüm mevcudatıyla birlikte bu zikri söyler...


Ömrümüzde bir kerecik de olsa;hakkıyla söyleyebilsek...


inşaalah..

Allah razı olsun kardeşim...
ve...hoş geldiniz...faydalı paylaşımlarınızın devamını dileriz....

Bir şeyi "Allah adına yapmak", insana Allah karşındaki konumunu hatırlatır. O'nsuz yapamayacağını, O'na karşı kendi kendine yeterlilik iddiasında bulunamayacağını, O'na muhtaç olduğunu, O'na borçlu olduğunu hatırlatır.

Sadece bu kadar mı? Değil elbet. Bir şeyi Allah adına yapmak aynı zamanda insanın diğer varlıklar içerisindeki ayrıcalıklı yerini, yani "kâinâtın gözbebeği" oluşunu, "yeryüzünün halifesi" oluşunu hatırlatır. Değil mi ki, bir şeyi "biri adına" yapmak, onun namına "yetki kullanmak"tır. Eylemin meşruiyeti ancak böyle sağlanır.


Hayatın İçinden İslam

MollaCami.Com