Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İbret Alanlar İçin

"Ve yıldızla da onlar yol doğrulturlar" {16/16} Bir geminin bulunduğu yer, yıldız gözlemi yoluyla astronomik olarak tespit edilebilir. Resimde görüldüğü gibi, gemi, her iki yıldızın yeryüzündeki izdüşüm noktaları etrafına çizilen dairelerin kesişme noktasında bulunmaktadır...
Gece karanlığı herşeyi bürüdüğünde, gökyüzünün ziynetleri olan yıldızlar ortaya çıkar. Rabbimiz ibretli nazarın, ne derece ehemmiyetli olduğunu beyan eden ayet-i kerimesinde, yıldızlardan bahsederek, şöyle buyurmaktadur; "Biz gökyüzünde burçlar {yıldızlar} yarattık ve orayı nazar edenler için ziynetledik"
Bu ayet-i kerimede gökyüzünde süs olarak yaratılan yıldızların, onları tefekkür eden ve ibret alanlar için var edildiği bildirilmektedir ki, bu, ibret ile nazar etmenin ne derece ulvi bir fiil olduğunu göstermesi yanında, insanoğlunun kainat içindeki üstün makamına da işaret etmektedir. Şüphesiz ki yıldızlar, sadece süs olarak yaratılmamıştır. En'am suresinin 97. ayetinde, Cenab-ı Hak kendini tanıtarak şöyle buyurmaktadır; "O öyle Allah'tır ki, karanın ve denizin karanlıklarında yolunuzu doğrultasınız diye sizin için yıldızları yaratmıştır..."
Evet, gerek karada ve gerekse denizde olsun, karanlık gecede yol alanlar, nerede bulunduklarını ve rotalarının doğru olup olmadığını bilmek zorundadır. Bu husus, bilhassa deniz seyahatlerinde büyük önem kazanır. Ve özellikle açık deniz yolculuklarında, rotadan ufak bir sapma, yüzlerce millik yol kaybına sebeb olur. Hiç şüphe yok ki insanlar yıldızlara muhtaç oldukları gibi küfür, şirk, cehalet, dalalet gibi manevi karanlıklarda dahi, manevi yıldızlara muhtaçtırlar.
Sevgili Peygamberimiz "sav" bu yıldızlara işaret eden bir mübarek sözünde şöyle buyurmaktadır; "Benim ashabım, gökteki yıldızlar gibidir. Onlardan hangisine uyarsanız, doğru yolu bulursunuz"

Kemal Çinel

"Benim ashabım, gökteki yıldızlar gibidir. Onlardan hangisine uyarsanız, doğru yolu bulursunuz"

Sözün ßittiği yer!

Ashaßına ne kadar değer veriyor Fahr-i kainat(s.a.v.)

ßiz işin AstroLojisine ALdanırken,Raßßim ne inceLik , ne Lütuf yaratmış..Ta ki denizde giden KuLunun Yönüne kadar ..

ßizLerde ßir AnLasak; ßakmak nedir,görmek nedir..

TeşekkürLer denizce..

Allah razı olsun kardeşim


Hayatın İçinden İslam

MollaCami.Com