Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Eylul (Sevval) 2011 Kelime-i Tevhid Hatmi



Evet değerli mollacami üyeleri ve sevgili misafirlerimiz
Sizlercede malüm olduğu gibi Efendimizin dünyayı şereflendirdiği mübarek ayımız içerisindeyiz.
Bu vesile ile nurundan, feyzinden, bereketinden cümlemizi istifade eden kullarından kılsın inşaallah.
Onun içindir ki yine kaldığımız yerden, bereket olması, hidayette olmamız, geçmişlerimize hediye etmek üzere, sevaba nail olmak ümidiyle ve bilhassa Allah'ımızın rızası için şu mübarek günde tekrar hatmimimizi başlattık.
Siz değerli üyelerimiz ve misafirlerimizden her zaman olduğu gibi yine katılımlarınızı bekler, Allah razı olsun.
Bu menamda bir kaç kelimede olsa Kelime-i Tevhid hatmimizin faziletine haiz olacağımız için, faziletinden bahsetmekte faide olacağı kanatindeyiz...

Ebu Hüreyre (r.a) dan rivaten
Allah’ü Teala’nın arşın önünde nurdan bir direği vardır. Kul Lâ ilâhe illallah deyince bu direk titrer. Allahü Teala sakin ol deyince, direk Lâ ilâhe illallah diyeni bağışlamadığın müddetçe nasıl sakin olurum der Bunun üzerine Allahü Teala Onu bağışladım buyurur direkde sakinleşir.

Ebu Hüreyre (r.a) buyururlar ki,
Ya Rasülellah Kıyamet gününde senin şefaatinle insanların en mutlusu kimdir diye sordum. Rasülellah (s.a.v)
Ey Ebu Hüreyre Senin hadise olan düşkünlüğünü gördüğümden dolayı bu hadisi senden önce hiçbir kimsenin sormayacağını zannetmiştim. Kıyamet gününde benim şefaatimle insanların en mutlusu, kalbinden içtenlikle , Lâ ilâhe illallah diyen kimsedir…

Yine Peygamber efendimiz (s.a.v.)
Yeryüzü ve gökler terazinin bir kefesine, bu mübârek kelime de diğer kefesine konulsa, elbette bu kelime ağır gelirdi burmuşlardır.

Şeyh Ebu Rebi el Maliki şöyle anlatır.
Bir gün bir ziyafet için bir sofra kurulmuştu. Yemek yerken, baktım bir genç, yemek yemeden üzüntülü bir şekilde oturuyordu. Sebebini sordum Ne oldu, bir derdin mi var? Hasta mısın bir yerin mi ağrıyor falan diyenlere genç dedi ki Annem’i cehennem’de yandığını gördüm dedi ve ağlamaya başladı ve müteessir olduğunu söyledi. Bende o gence dedim ki (daha önce den okumuş olduğum) yetmiş 70 bin kelime-i Tevhidin sevabını, hemen hediye ettim dedim.Biraz sonra o ufku açık genç Allah’a hamdolsun deyip cehennemden kurtulduğunu söyledi. Ve yemek yemeğe başlamış.
Yetmiş 70 bin kere kelime-i tevhidi okuyan veya okuyup baskasina hediye edildigi takdirde cehennem azabından kurtuluşuna sebeb olur. Hadis-i şerifi aklıma geldi, okudum ve Hadisin doğruluğuna inandım demiştir.

Silsile-i Saadetten Ebu'l-Faruk (ks) Hazretleri de
Hatim adedi hakkinda “Bunun 70.000 değil, 72.000 okunması lazım geldiğini, ısrarla nakletmektedir. Bunda da bizim bilmediğimiz nice esrarlı hazineler, bizim bilmedigimiz nice esrarlı hikmetleri vardır, ve gizlidir...

Maneviyat büyüklerinden Sadeddîn-i Ferganî hazretleri demiştir ki,
Ölmüşlerin arkasından Yetmiş 70.000 kelime-i tevhid okunup, onların ruhlarına hediye edilirse, bu ölüler için verilen sadakaların en hayırlısıdır. Eğer bir kişinin ruhuna bir kimse veya bir kaç insan bir araya toplanıp, Yetmiş 70.000 tevhid okuyarak gönderirlerse Allah’ın izniyle ve kelime-i tevhidin şefaatiyle o kimse cehennem azabından kurtulur buyrulmuştur.

Daha geniş ve tetaylı olarak malümatı, formumuzda verdiğimizi, formumuzda paylaştığımızı hatırlatırız...

O halde anlaşılan şudur ki; Bizler bu Kelime-i Tevhid'e (hatmimize) devam ettiğimizde, Rabbimiz bize Efendimiz (s.a.v) in yardımı olacağını, yardım edeceğini ve suallere cevap verme tagatını vereceğini bildirmektedir. İşte bundan daha büyük müjdemi olur.

Allah-ü Teala hazretleri cümlemizi ve cümle Ümmet-i Mukammed-i Son nefes ve son nefes de dahil Kelime-i tevhid üzere Ahirete göç eden kullarından eylesin. Amin, Amin, Amin….
Not : Hatmimiz tamamlandıktan sonra duası formumuzda yapılacaktır.


Kelime-i tevhid hatmi/ 72000

5000 alindi.

Kalan 67000.

1000 adet okuyalım inş


Hatimler

MollaCami.Com