Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


TEVEKKÜL ETMEK ve (hat yazım)

[IMG]http://img714.imageshack.us/img714/8369/vetevekkel.jpg[/img]

ALLAH'A TEVEKKÜL ET!! VEKİL OLARAK ALLAH YETER.....

Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.

Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,

Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

Herhangi bir zorlukla, nefsinin hoşlanmadığı bir durumla karşılaşan bir mümin, herşeyi yaratanın Allah olduğunu düşünür, her olayda Allah'ın yarattığı kadere teslim olduğunu zikreder. Müminler için en güzel örnek Peygamberimiz (sav)'in sözleri ve tavırlarıdır. Bu nedenle müminler Peygamber Efendimiz (sav)'in tevekkülünü örnek almalı, her olayda Allah'ın yarattığı kadere teslim olduklarını zikretmelidir.

Kuran'da Peygamberimiz (sav)'le ilgili olarak anlatılan olaylarda onun tevekkülü ve Allah'a teslimiyeti açıkça görülmektedir. Örneğin Peygamberimiz (sav)'in, Mekke'den çıktıktan sonra arkadaşı ile birlikte gizlendiği bir mağaradaki sözleri tevekkülünün en güzel örneklerinden biridir. Ayette şöyle bildirilmektedir:

"... ikisi mağarada olduklarında arkadaşına şöyle diyordu: "Hüzne kapılma, elbette Allah bizimle beraberdir." Böylece Allah ona 'huzur ve güvenlik duygusunu' indirmişti, onu sizin görmediğiniz ordularla desteklemiş, inkar edenlerin de kelimesini (inkar çağrılarını) alçaltmıştı." (Tevbe Suresi, 40)

Peygamberimiz (sav) hangi koşullarda olursa olsun, daima Allah'a teslim olmuş, O'nun yarattığı herşeyde bir hayır ve güzellik olduğunu bilmiştir. Kuran'da Peygamberimiz (sav)'e, kavmine söylemesi bildirilen şu sözler de bu tevekkülün bir göstergesidir:

"Sana iyilik dokunursa, bu onları fenalaştırır, bir musibet isabet edince ise: "Biz önceden tedbirimizi almıştık" derler ve sevinç içinde dönüp giderler. De ki: Allah'ın bizim için yazdıkları dışında, bize kesinlikle hiçbir şey isabet etmez. O bizim Mevlamızdır. Ve müminler yalnızca Allah'a tevekkül etmelidirler."(Tevbe Suresi, 50-51)

Peygamberimiz (sav), tevekkülü ile tüm Müslümanlara örnek olmuş ve insanın Allah'tan gelecek birşeyi değiştirmeye asla güç yetiremeyeceğini şöyle hatırlatmıştır:

"Bir nefse takdir edilmiş şey mutlaka olur."

"... Bir şey isteyince Allah'tan iste. Yardım talep edeceksen Allah'tan yardım dile. Zira kullar, Allah'ın yazmadığı bir hususta sana faydalı olmak için biraraya gelseler, bu faydayı yapmaya muktedir olamazlar. Allah'ın yazmadığı bir zararı sana vermek için biraraya gelseler, buna da muktedir olamazlar."

çok feyizli paylaşım, Allah razı olsun.

Sık sık hatırlamamız gereken bir ayeti kerime..

Kardeşim maşaallah yine başarılı bir çalışma..emeğine sağlık.

teşekkürler :):):)::)Ne olursan ol, nerde olursan ol, nasıl olursan ol.

Ümit ve sabırla O'nu bulabilmeye,

Bir sebep, bir yol, bir nefes ol.

maaşAllah harika bi çizim olmuş .. yazıda çok güzel

emeğinize sağlıkk...

teşekkürlerr yorumlarınız için...

Hz Allah razı ve memnun olsun çok güzel bir paylaşım olmuş, emeğinize kaleminize sağlık.

Ne zamandır hat sanatıyla meşgulsünüz? Öğrenmesi zor mu? Hep özenmişimdir hat'la uğraşanlara ::)

3 buçuk yıldır uğraşıyorum hat sanatıyla.ÖĞrenmesi ise devamlılık ve emek isteyen bir sanat.öğrenmek isteyende sabır ve azim olursa öğrenir.ÇOkk güzel herkese tavsiye ederim:):):):):):):))


Hat

MollaCami.Com