Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Stres İçin Doğal Çözümler



Sabah uyandığınızda içeceğiniz yeşil çay, papatya ya da adaçayı gerginliğinizi atmanıza yardımcı olur.Stres çağımızda yaşanan yorgun düşürücü, hastalıkla davetiye çıkaran ruhsal açıdan bizi çöküntüye uğratan bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığın önüne geçmek için, bazı faydalı bitkisel formüller vardır Başta papatya çayı, ruhumuza dinginlik verir, sakinleştirici ve yatıştırıcı özelliği vardır. Günde 2 fincan papatya çayı içmek iyi gelir. Vücuttaki demir eksikliği de gereksiz endişeler ve strese neden olan sebepler arasındadır. Yeşil yapraklı sebzeler demir açısından zengin besinlerdir. Melisa çayı da endişe giderici bitkisel bir çaydır. Rahatlatır ve sakinlik verir.


Her derde deva bu şifalı bitkilerden faydalanarak, çağımızın hastalığı olan endişe ve stresle başa çıkabiliriz. 7 veya 8 adet karanfili, bir bardak suda kaynatıp 10 dakika demledikten sonra içebiliriz. Kekik çayı, sakinleştirici özelliği sayesinde bizleri rahatlatır. Özellikle akşamları yatmadan 2 saat önce bir çay kaşığı kekiği bir bardak suda haşlayıp 5 dakika beklettikten sonra içebiliriz. Rahat bir uyku verecek ve bizi dinlendirecektir.

Endişe belli bir birikimin, zaman içerisinde kendisini stres olarak göstermesiyle ortaya çıkar ve hep bir şeyler olacakmış gibi hissetmemizi sağlar. Bitki çayları bizleri biraz olsun rahatlatacak ve sakinleştirecektir. Endişe ve stres bizi hayatın her alanında olumsuz yönde etkileyecek ve sosyal açıdan da içine kapanık bir psikoloji halini almamızı sağlayacak. Günde 2 fincan yeşil çay içmek, ruhsal yorgunluğumuzu alacak ve rahatlamamızı sağlayacak. Sabah ve akşam bir fincan demlenen yeşil çay, uykusuzluğa da iyi gelecektir. Endişenin ve stresin hiçbir zaman yok olmayacağını hepimiz biliriz. Fakat kendimizi rahatlatmak adına uygulamamız gereken destekleyici formülleri de ihmal etmemeliyiz. Ruhen ve bedenen kendimizi rahat hissetmek yine bizim elimizde. Bunun bilincinde olmamız endişelerimizle mücadele etmemize yeterlidir.


Yapmaktan hoşlandığınız bir şeye gömülmek, sizi zihnen ve bedenen rahatlatır, yaşama sevincinizi perçinler. Örgü örmek, yazı yazmak, yüzmek, bahçeyle uğraşmak… Hobiniz ne olursa olsun, yorucu bir günden sonra kafanızı boşaltmanızı ve ertesi güne sakin, enerjik başlamanızı sağlar.

Evinizde yaratacağınız dinlendirici bir atmosfer, strese karşı en önemli silahlarınızdan biri olacaktır.
Evinizin dekorunda açık renkleri, enerjinize uygun taşları ve kokuları tercih etmek ruhunuzu tazeler. Ametist, topaz, agat ve zümrüt, stres tedavisinde kullanılan taşlardandır. Sandal ağacı, şerbetçi otu, lavanta, limon, sardunya, gül, portakal gibi kokular da rahatlamaya yardımcı olur.


// Alıntıdır...


Hastaliklara Bitkisel Öneriler

MollaCami.Com