Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bir Ayet Bir Hadis

O Allah ki, gökleri, gördüğünüz gibi direksiz yükseltti, sonra Arş üzerinde hükmünü
icrâ etti, güneşi ve ayı da emrine boyun eğdirdi. Onların hepsi, belirlenmiş bir vakte kadar akıp gider.

Ra′d Sûresi: 2 / Âyet-i Kerime Meâli

* * *

Kimde iyi bir huy bulunursa, Allah o iyi huy vesilesiyle onun bü*tün amellerini düzeltir. Kişinin namaz için temizlenmesi sebebiyle Allah günahlarını örter. Namazı fazladan kendisine kalır.

Câmiü’s-Sağîr, No: 1129 / Hadis-i Şerif Meâli


Sizden sözünü gizleyen de, açığa vuran da, gece saklanan da, gündüz meydana çıkan da O’nun ilminde birdir.

Ra’d Sûresi: 10 / Âyet-i Kerime Meâli

* * *



Kişiye namazı kılması ve vaktini geçirmemesi, ehlinden ve
malından daha hayırlıdır.

Câmiü’s-Sağîr, No: 1148 / Hadis-i Şerif Meâli



...Allah bir topluluk için kötülük murad ettiğinde ise onu geri çevirebilecek kimse yoktur. Onların Allah′tan başka bir yardımcısı da olmaz.

Ra’d Sûresi: 11 / Âyet-i Kerime Meâli

* * *


Bir defasında da bir zât Peygamberimize (asm) gelmiş ve “Ramazan’dan başka ne zaman oruç tutmamı tavsiye edersiniz?” diye sormuştu.

Peygamberimiz (asm) şöy*le buyurdu: “Muharrem Ayında oruç tut.

Çünkü o, Allah′ın ayıdır. Onda öyle bir gün var*dır ki, Allah o günde bir kavmin tevbesini kabul etmiştir. O günde başka bir kav*mi de affedebilir."

Tirmizî, Savm: 40. / Hadis-i Şerif Meâli

Fetvamerkezi | Ehl-i sünnet fetvaları

Fetva*merkezi bir online fetva hattı projesidir. Alanında uzman medrese hocaları tarafından sorulan sorulara cevap verilir, islami ve dini konularda makale ve bilgiler paylaşılır. Fetvamerkezi Sorulan sorulara verdiği cevaplarda ve yayınladığı islami bilgilerde ehl-i sünnet kaynaklarından istifade edilir ve asla başka kaynaklar kullanılmaz

Fetvamerkezi | Ehl-i sünnet fetvaları
Fetva merkezi bir online fetva hattı projesidir.
Alanında uzman medrese hocaları tarafından sorulan sorulara cevap verilir, islami ve dini konularda makale ve bilgiler paylaşılır.
Fetvamerkezi Sorulan sorulara verdiği cevaplarda ve yayınladığı islami bilgilerde ehl-i sünnet kaynaklarından aktarımlar yapmakta başka hiçbir kaynak kullanılmamaktadır.
Bu proje ilim meclisi ve fetvameclisi oluşturmak amacıyla yayınlanmıştır. Fetva merkezi sitesine rahatlıkla ve güvenle dini ve islami konulardaki sorularınızı sorabilirsiniz
çünkü sorularınızı fetva konusunda ehliyetli ve ttecrübe sahibi, klasik usulde ehl-i sünnet kaynaklarından medrese tahsilinde bulunmuş hocalarımız cevaplamaktadır.
Fetva almak konusunda internette güvenilebilecek ve ehl-i sünnet kaynaklarından aktarım yapmak amacıyla yola çıkmış bulunuyoruz. Fetva merkezinde fetva veren alimlerin bilgilerine
sitemizin ''Fetva Ekibi'' bölümünden ulaşabilir ve gönül rahatlığıyla dini sorularınızı yöneltebilirsiniz.
Fetvamerkezi | Ehl-i sünnet fetvaları


Hadis ve Sünnet

MollaCami.Com