Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Abdullah öcalan barış isteğinde kararlı

• Öcalan Ergenekoncuların ve emperyalizmin kurbanı oldu. Savaşın bir şey kazandırmayacağını geçmişin pişmanlığını taşıyarak ölmeden barışın öncüsü olmayı hedeflediği bilinmektedir. Geçmişte oyuna getirildiğini ve bozguncuların döneminde kurtların arasında çaresiz kaldığını ifade ederek son mesajında şunları söyledi. "son günlerde dolaşıma sokulan video görüntülerinin çözüm sürecini bitirmek ya da itibarsızlaştırmak amacıyla sinsi bir planın parçası olarak montajlandığını" öne sürdü."Bağlamından koparılan, bazen de hiç olmayan değişik cümlelerin bir araya getirilmesinden ibaret görüntülerin gerçeklikle hiçbir ilgisi olmadığını" savunan Öcalan, mesajında şunları kaydetti: "Bunu yapanlar, emperyalist operasyon merkezlerinin en eli kanlı ve kirli işlerde en çok kullanılarak kenara atılmış olan unsurlarıdır. Burada hedeflenen aslında Türk-Kürt ve diğer bütün halkların barış ve ittifakını engellemektir. Bu montajı yapanlar, dolaşıma sokanlar ve siyaseten savunanlar, varoluşlarını Kürt savaşına ve bu savaşın darbeci mekaniğine bağlayanlardır. Benim bu konudaki temel yaklaşımım, en açık haliyle savunmalarımda vardır. Ve başından beri aynı tutarlılık içerisindedir. Uluslararası komplonun 16'ncı yılına girerken komplo büyük oranda aydınlatılmış ve birçok boyutuyla tedbirleri de alınmıştır. İmralı süreci, bu uluslararası komployu teşhir ve mahkum ederek halklarımızın kalıcı barışı için önemli bir fırsat yaratmıştır. Komplocu güçlerin İmralı sürecine yönelmeleri, esas olarak tam da bu sebepledir. Çözüm sürecinde geldiğimiz noktada iktidarın salt kendi güvenliğini sağlamaya dönük tek taraflı paketler yaklaşımı demokratikleşme değil, provokatörlüktür. Lazım olan toplumsal sözleşme güvencesiyle yürüyecek bir demokratikleşmedir. Hükümet seçim bahanesine sığınarak meselenin ciddiyetinden uzak bir noktaya savrulmaktadır. Bu tutumunu acilen değiştirmemesi durumunda sürecin bitmesinin en önemli sorumlusu olacaktır. Bunun için acilen müzakere heyetleri oluşturulmalı ve demokratik sözleşme hukuku esas alınmalıdır."
• Osmanlıyı Türk milliyetçiliği yıktı. Türk milliyetçiliği de Kürt milliyetçiliğini doğurdu. Fransız ihtilalinin yaydığı ayrılık ve savaş fikri en son Anadolu’ya uğradı. Bilinçli olarak kardeş iki milleti birbirine düşürdüler.
• Her milliyetçilik gibi Türk milliyetçiliği Osmanlıyı bölen ve parçalayan anlayış oldu.
• Türkiye’de ırkçılığa bağlı terörün sonlandırılması için barış çabaları gözlendi. Terörün ortadan kaldırılması için hiçbir iş yapmayan, kılını dahi kıpırdatmayan, hatta bu savaşın devam etmesini isteyen ırkçılar şiddet ve öldürme üzerinden siyaset yapmaktadırlar. Düşmanlık ve savaşın devam etmesini isteyenler kaotik yapıdan besleniyorlar ve ayrımcılık onları ayakta tutuyor. Anlamsız ve zalimane bir tutumla biz onları katledeceğiz, onlarla barış yapılmaz, onlar şöyle tehlike oluşturur sözleri tamamen şeytanidir. Yıllardır besledikleri terörü şimdi barış öldürmektedir.
• Barış süreci engellenmeye çalışılsa da savaş taraftarları kaybedecekler. Öfke kusanlar ve ölümlerden nemalananlar halkın desteğini bulamayacak ve tanrıdan bir tokat bile göreceklerdir.
• Küresel krizin ve değişen dünyanın etkisiyle küresel güçlerden istediği desteği alamayan PKK iyice zayıfladı. Ama sıkı sıkıya bu anlayışa sahip çıkmaya çalışan ve varlık nedenini kaybetmek istemeyen BDP anlayışı barış yerine kendi çıkarlarını ve varlıklarını kaybetmemek istiyorlar.
• Türkiye’de bir barış süreci başladı. Ve Ortadoğu da benzer barış süreçleri başlatıldı. Barış süreci küreselleşecek ve bu süreç devam ettikçe Türkiye halkına ve inananlara terör olayları ve saldırılar artacaktır.
• Türkiye’de ırkçılar barış görüşmelerinde ne anlaştınız. Ne pazarlık yaptınız. Ne verdiniz gibi çıkara dayalı kötü niyetli kirli bilinçleriyle sorular sormaktadırlar. Dün ırkçılığa dayalı yeni devlet ve toprak derdinde olanlar bugün aynı devlette aynı topraklarda birlikte ve kardeşçe yaşayabiliriz düşüncesine kapıldılar. Akil insanlar gibi toplumu uzlaştırıcı ve birleştirici isimler kardeşliği sağlamakta kutsal bir görev yürütmektedirler. Ancak mevcut kaostan beslenenler süreçleri sabote etmektedirler. Akil insanlara saldırılar ve protesto gösterileri yaşanmıştır.
• Hem barış sürecine destek vermiyorlar. Hem de bizsiz (MHP’siz, CHP’siz) bu sorunu çözemezsiniz diyorlar. Sorunları çözmek ve düşmanlığı ortadan kaldıracak süreci iyileştirmek için akil insanlar gurubuna şiddetle öfkeyle karşı çıkmaktadırlar. Barış için çalışanları hainlikle suçlayanlar asıl insanlığın hainleridir. İblisin taraftarları savaşı doğru yol sanacak kadar kördürler.
• Barış süreciyle ırkçılığın halktan aldığı destek kesildi. PKK terörü biterken ülkede kitlesel anlayış değiştiği için yönetimden düşenler terör olma durumuna düşmüşlerdir. Gezi terörü bunlardan biridir. Oluşan yeni yönetimde DHKP-C gibi yeni terör örgütleri ortaya çıktı. Bir zamanlar ülkeleri ve sistemleri yöneten anlayış şiddeti seçmekle terörü tercih etmiş oldular. Bu saltanat kavgası acaba ne için idi. Tanrı yolunda ahiret için mi yoksa menfaat yolunda dünya için mi.
• Bahçeli neden ırkçılık terörünün bitmesini istemiyor. Kılıçtaroğlu doğrudan çözüm sürecine karşı olmadıklarını söylerken dolaylı yoldan süreci sürekli baltalamaktadır.
• Ayrımcılıkları ortadan kaldıran etnik halkların hakkını gözeten ve onlara destek veren bir Türkiye var.
• Birbirlerine düşman olan MHP ve BDP anlayışı birbirinin aynısıdır ve birbirlerine eşittir. İkisi de ırkçı temelli ve düşmanlık yapan iki topluluktur. Menfaatsel ve dünyacı anlayışlarıyla ölümden savaştan ve şiddetten beslenenlerin kulübüdür. MHP ve BDP anlayışı evrensel değerlerle çelişen ve tanrı dinlerine aykırı şeytani öfke temelli bir anlayıştır. Bu anlayışların ardında olanlar mezarda tanrısal sorgudan kötü sonuç alacaklardır. Savaşın ve ölümlerin devamına neden olanlara lanet olsun. Sırf kendi menfaatlerinden ve saltanatlarından dolayı barışı reddedenlere de lanet olsun. Gelecek nesilleri öldüren ve anaların ağlamasına neden olanlar kaybedecekler.
• Çözüm süreci ile başlayan barış girişimlerini baltalamak isteyen muhalif liderler Terör lideri Öcalan ismi ile Erdoğan ismini bilinçli olarak beraber kullanmakla kışkırtıcı bir tavır içindedirler. Erdoğan’ı yıpratmak ve terörle bağdaştırmak için bu tarz telafuzlar kullananlar aslında kendi çarpık psikolojilerini yansıtmaktadırlar.

ilk once adamdan syailmasi lazim bu adamin sonra mesajlarina yer verecen ...umrumuzda deil dusuncelerinin kendinin ....kopekler havlar sadece


Haberler

MollaCami.Com