Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Karlı havalarda onları UNUTMAYALIM




KARLI HAVALARDA KEDİ, KÖPEK, GÜVERCİN VE DİĞER KUŞ TÜRLERİNİN BESLENMELERİNİN SAĞLANMASI İÇİN CAM PERVAZLARI, BAHÇELER İLE SOKAKLARDAKİ MÜSAİT AÇIK ALANLARA EKMEK PARÇALARI, PİLAV VE MAKARNA ATIKLARININ BIRAKILMASI ÇAĞRISI YAPILIYOR.


Karlı havalarda onları unutmayın


SAKARYA Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, karlı havalarda özellikle güvercin ve diğer kuşların yiyecek bulmada büyük bir sıkıntı çektiklerini belirterek, cam pervazlarına ve bahçelere artan ekmek kırıntılarının konulması çağrısında bulundu. Mustafa Yıldız, kar yağışıyla birlikte yerlerin de karla kaplandığını, her şeyin kar altında kaldığını, böyle zamanlarda özellikle kuşların yiyecek bulmada sıkıntı çektiklerini vurguladı.


Sadece kuşlar değil, kedi, köpek gibi sokak hayvanlarının da kardan olumsuz şekilde etkilendiğini vurgulayan Yıldız, “Artan ekmek parçaları, yemek kırıntıları, pilav ve makarna gibi yemek artıkları çöpe atılmamalı. Özellikle kuşlar için cam pervazlarına ekmek kırıntıları koyulmalı. Kedi köpek gibi sokak hayvanları için de yine ekmek parçaları, pilav ve makarna atıkları sokağa çevreyi kirletmeyecek şekilde konulabilir” diye konuştu.


Şehirde insanlarla yaşayan kedi, köpek, güvercin ve diğer kuş türlerinin kötü hava şartlarında beslenmelerinin sağlanmasının insanların bir görevi olduğunu kaydeden Yıldız, “Onlar da bir can taşıyor. Aynı biz insanlar gibi acıkıyor, susuyor. Özellikle karlı havalarda bu hayvanların yiyecek sıkıntısını görmezden gelmememiz insani ve vicdani bir görevimizdir“ ifadelerini kullandı.


Yeni Asya Gazetesi


Haberler

MollaCami.Com