Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Türkiye’ye gezmek için geldi, Müslüman oldu




Müslüman arkadaşının hayat tarzından etkilendiğini belirten Fransız genci Florain François Bertrand, gezmeye geldiği Yozgat’ta Müslüman oldu.

Bertrand, İbrahim ismini aldı

Müslüman arkadaşının hayat tarzından etkilendiğini belirten Fransız genci Florain François Bertrand, gezmeye geldiği Yozgat’ta Müslüman oldu. Fransa’nın Nancy şehrinde yaşayan gurbetçi Murat Yörük ile Yozgat’a gelen 22 yaşındaki Bertrand, Müslüman olmaya karar vererek Sorgun İlçe Müftülüğü’ne başvurdu. Müftü Fikret Ekinci’nin söylediği Kelime-i Şahadeti tekrar eden Bertrand’a ‘’ihtida’’ belgesi verildi. Bertrand, Müslüman olduktan sonra ‘’İbrahim’’ ismini aldı. Ekinci, İslâm dinini seçen Florain François Bertrand’a Kur’ân-ı Kerîm hediye etti.

Bertrand, yaptığı açıklamada, yaşayışlarından etkilendiği için Müslümanlar ile daha yakın ilişki kurduğunu, bunun sonucunda da Müslümanlığa daha sıcak baktığını söyledi. Katolik İtalyan babanın çocuğu olduğunu belirten Bertrand, her zaman Allah sevgisini içinde duyduğunu, bunun yüzden de İslâmiyet’i seçtiğini belirtti. Fransa’dan tanıdığı Murat Yörük’ün dâvetlisi olarak Türkiye’ye geldiğini, burada düğün merasimlerine katıldığını, Cuma namazına gittiğini ve özellikle ezan sesinden çok etkilenmesinin ardından Müslümanlığı seçmeye karar verdiğini ifade eden Bertnard, bundan sonraki hayatını Müslüman olarak sürdüreceğini ifade etti.


Yeni Asya Gazetesi

hal ile diğer insanlara örnek olmak ne kadar güzel..
müslümanlar için en önemli olan kısım bu yaşayarak öğretmek...
arkadaşının güzel ahlakı ona hidayeti nasip etmiş.
Rabbim bu güzel örnek olmayı bize de nasip etsin

Maşaallah barekallah,Rabbim sayılarını artırsın,hakkıyla İslam'ı yaşayabilmeyi hepimize nasip etsin.

Neye niyet, kime kismet...Allah (c.c.) sayilarini artirsin.


Haberler

MollaCami.Com