Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bu çeşmeden çorba akıyor

Esenler Belediyesi tarafından yaptırılan çorba çeşmelerinden sabah erken saatlerde işe ve okula gitmek için evlerinden kahvaltı yapmadan çıkanlara çorba ikram ediliyor.


Esenler metro girişi ile Kâzım Karabekir Mahallesi Atışalanı Caddesinde, Esenler’den geçen otobüslerin, otoyola girmeden önceki son durağı olan Kâzım Karabekir durağına yapılan çorba çeşmelerinden hergün binlerce kişi çorba içiyor. Haftanın beş iş günü çorba akan çeşmelerden hergün değişik çorba içmek mümkün.


Çeşmelerin önüne konan listede hangi gün hangi çorbanın olduğu yazılı olarak belirtiliyor. Pazartesi kremalı tavuk, Salı kremalı domates, Çarşamba kremalı mantar, Perşembe ezogelin Cuma günü ise sebze çorbasının aktığı çeşmelerden vatandaşlar o günü ne çorbası olduğunu önceden biliyorlar. Çeşmelerin içinde bulunan HACCP kriterlerine uygun olarak özel olarak imal edilen çelik çorba kazanı özel mikser, ısı ölçer, entegre elektrik kumanda panosu, elektrik tesisatı ile çalışıyor. Çorba bitiminde kazanlar 360 derece tazyikli suyla yıkanıp temizleniyor.



İstanbul / Necip Eyvazoğlu


Haberler

MollaCami.Com