Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Mehmet Âkif’in yayınlanmamış şiirleri külliyat olacak

ANKARA Büyükşehir Belediyesi, hiçbir yerde yayınlanmamış şiirlerinin de yer alacağı bir Mehmet Âkif Ersoy külliyatı bastırarak dağıtacak. Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplandı.

Meclisin Haziran ayı olağan toplantısında meclise sunulan millî şair Mehmet Âkif Ersoy’un bugüne kadar yayınlanmamış şiirlerini de kapsayan bir şiir külliyatının bastırılmasına ilişkin başkanlık yazısı, Meclis Genel Kurulu’nda oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan diğer kararlar şöyle: Yaz tatilinde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine hediye edilmek üzere Ankara’yı anlatan eğitici ve kültürel kitapların basılarak öğrencilere dağıtılması.

Osman Nuri Ergin’in Osmanlı-Türk Belediyecilik tarihi üzerine yazdığı ve 1922 yılında yayınlanan Mecelle-i Umur-ı Belediye (Belediyelerin Vazifeleri Üzerine) adlı 9 ciltlik kitabın piyasada bulunmaması ve ikinci elinin de fahiş fiyatlarla satıldığının belirlenmesi üzerine kitabın bugünkü Türkçeye çevrilme ihtiyacı sonucu, sadeleştirilerek basılması ve ihtiyaç duyan herkese maliyeti aşmayacak bir ücretle tedarik edilmesi hususunda gerekli çalışmanın yapılması.


Yeni Asya Gazetesi


Haberler

MollaCami.Com