Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Dünyanın en ünlü yemek dergisinden türk mutfağı tanıtımı

Amerikalı turistleri Türkiye'ye çekmek için faaliyetler yapılırken, dünyanın en ünlü yemek dergisi "Bon Appétit", Türk mutfağı şöleni düzenledi.
Virtüöz tabir edilen üst gelir grubu turistlere hizmet sunan tur operatörlerine yönelik etkinlikte, Türk mutfağının birbirinden leziz örnekler tanıtıldı.

Dünyanın en ünlü yemek dergisi Bon Appétit ile Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu Kültür ve Turizm Ataşeliği tarafından New York'ta düzenlenen "Türk Yemekleri Şöleni" gecesine sınırlı sayıda en zengin kesime hizmet veren tur operatörleri davet edildi.


Mantı, balık, ekmek kadayıfı, sütlaç gibi Türk muftağından örneklerin sunulduğu gecede İHA'ya açıklamalarda bulunan New York Kültür ve Turizm Ataşeşi Hasan Zöngür, normalde Türkiye'ye giden turistlerin kişi başına 500-600 dolarlık döviz bıraktığını, Amerika'dan gidenlerde ise bu rakamın 2 bin 500 - 3 bin dolara kadar çıktığını belirterek, "Virtüöz seyahat acenteleri ise 5 bin dolara kadar döviz bırakıyor. Dolaysıyla zengin Amerikalı diye tabir ettiğimiz bu kesim Türkiye'ye önemli ölçüde döviz kazandırıyor. Bu bakımdan bizim Amerika'daki pazarlama faaliyetlerinde başı çeken bir grup olarak görülüyor. Bu akşam da bu kesime hizmet veren acenteleri hedef aldık. Bunları Türkiye'ye daha çok tur yapmaya özendirirsek, bundan kazançlı çıkarız" dedi.

Bon Appétit yetkilisi, yemeklerin kültür konusunda ipuçları verdiğini belirterek, "Türk mutfağı gerçekten inanılmaz. Virtüöz kesime yönelik Türk turizmini tanıtmak amacıyla bir ortaklık yaptık. Yapmak istediğimiz şey, Bon Appétit-Türk Virtöüz turu gerçekleştirmek. Bir editörün Türkiye'yi ve Türk yemeklerini görerek öneride bulunması neredeyse paranın satın alamayacağı bir imkan" dedi.

Geceye katılan tur operatörleri de Türk yemeklerini muhteşem bulduklarını ve Türkiye'ye gitmek istediklerini dile getirdi.

(ESN-NO-NO-D)

(İhlas Haber Ajansı)


Güncel Haberler

MollaCami.Com