Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Felçli ve ayda 750 bin dolar kazanıyor

Felçli ve ayda 750 bin dolar kazanıyor




Hindistan'ın Haydarabat kentinde yaşayan felçli Sujatha Burla'nın azmi görenleri hayrete düşürüyor. Sadece ellerini kullanabilen genç SujatHa, laptop bilgisayarıyla yaptığı borsa işlemlerinde ayda 750 bin dolardan fazla para kazanıyor.

Borsada yakaladığı istikrar ve başarısıyla en kıdemli işadamlarını bile şaşırtan 28 yaşındaki Sujatha Burla'nın hayat öyküsü, yıkılmış hayallerin ardından gelen ümit ve metanetin belirgin örneğini sergiliyor.

21 yaşında trafik kazası geçiren Sujatha, o günden itibaren başkalarının yardımına muhtaç durumda. Vücudunun omuzlarından aşağısı felç olan genç kızın, hayalleriyle beraber arkadaş çevresi de kaybolmuş. 2001 yılında gerçekleşen acı kaza sonrasında, tekerlekli sandalyeye mahkûm olduğunu söyleyen Sujata, ne olursa olsun kendisini hayattan koparmadığını belirtti.

Vücudunun hareket eden tek yardımcı organı elleriyle hayata tutunmaya çalıştığını kaydeden Sujatha, borsaya başlamadan önce dikiş yaparak hem vaktini değerlendirdiğini, hem de çevredeki fakir kadınlara iş imkânı oluşturduğunu ifade etti.

Sujatha, 2004'te babasının ölümüyle ikinci bir darbe daha yemiş. O günden itibaren hem ellerini hem de kafasını kullanmaya karar veren Sujatha, Hindistan borsasında döviz alıp-satmaya başladı.

Laptopuyla internet üzerinden borsada hisse alıp satan Sujata, ayda ortalama 750 bin doların üstünde ciro yaptığını, bazen tek günde 15 bin dolar kazandığını anlattı. Sadece fiziksel engelli olduğunu yineleyen Sujatha, kazadan sonra hayatında değişmeyen tek şeyin gülüşleri ve bitmeyen ümitleri olduğunu dile getirdi.

harika bir basari..

ancak basari öyle kolay yenen bir lokmada degil tabiki..

azmin elinden kuş bile uçmaz :) işte budur...

haber için teşekkürler...


harika bir basari..

ancak basari öyle kolay yenen bir lokmada degil tabiki..


harika bir basari..

ancak basari öyle kolay yenen bir lokmada degil tabiki..


Güncel Haberler

MollaCami.Com