Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Çiftçinin başörtüsünden bile rahatsız oldular

Çiftçinin başörtüsünden bile rahatsız oldular


Erzurum Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi yarışmasında kadınlar Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in isminin sorulduğu bir soruyu cevaplandıramadı.



Milliyet ve Posta gazetelerinde Katılımcıların tamamının başörtülü köylü bayanların oluşturduğu yarışma, çarpıtılarak verildi. Yarışmacıların başörtülü olması öne çıkarılarak verilen haberde 'Atatürk posteri önünde 14 türbanlı' ve 'Hale bak' başlıkları kullanıldı.

Çiftçilik yapan yarışmacıların başörtülü oluşunu büyük bir suçmuş gibi sunan gazete yarışmacıların başörtüsünü bağlayış şekillerine de özel bir anlam yüklemiş.Peki gazetenin ortada büyük bir suç varmış gibi yaptığı haberde işin aslı nasıl?



Öncelikle yarışmaya katılanların tamamı çiftçi.Bu nedenle de uymak zorunda oldukları her hangi bir kural yok. Yani ne öğrenciler ne de bir kamu kuruluşunda çalışıyorlar.Tamamen inançları gereği örtünerek oraya gelip yarışmaya katılmışlar.Fakat gelin görün ki Milliyet Gazete'sinin bu kadarına bile tahammülü yok.

Zaten haberde oradaki yarışmadan daha çok yarışmacıların kıyafeti üzerine yapılmış ve yazılmış bir haber. Farklı köylerden gelen ve birbirini belki de hiç tanımayan yarışmacıların benzer şekilde giyindiği iddia edilerek bu duruma özel bir anlam da yüklenmiş. Haberi yapan muhabir işi daha da ileri götürerek yarışmacıların çizmelerinden ve şık giyinmelerinden de rahatsız olmuş.



Aynı grubun diğer bir gazetesi olan Posta'da ie durum aynı. '14 yarışmacı Atatürk'ün posterinin önünde aynı şekilde bağlanmış türbanlarıyla oturdu. Görüntüleriyle çiftçiye benzemeyen yarışmacıların hiçbiri Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in adını bilemedi.' ifadelerinin kullanıldığı haberden, Posta Gazetesi'nin sadece üniversitelerdeki başörtüsünden değil çiftçilerin bile başörtüsünden rahatsız olduğunu ortaya koydu.

paylaşım için teşekkürler...

Önceden en azından sıradan vatandaşın başındaki başörtüye birşey diyemiyorlardı. Şimdi artık en ücra köşedeki başörtülüye bile türban yakıştırması yaparak saldırıyorlar.

Acaba sebebi ne ola?

Hangi değişiklikten sonra saldıracak yer arar oldular?

...

Hz Allah yardımcımız olsun...


Hz Allah yardımcımız olsun...


aminnn...

ben ERZURUM lu bir vatandaş olarak bu tür yazıları yazanlara hakkımı helal etmiyorum benim memleketimin nesi var başörtüsümü çok şükür ki var sizin medyanızda ki boya bebekleri gibi soyunup haftanın şıkı olamadılar diyemi hakir görülüyorlar. onlar bizim analarımız, atalarımız sizlerde kim oluyorsunuzda o analarımıza dil uzatıyorsunuz keşke elim ulaşsada onlara bu içimdeki zehri boşaltsam hem ERZURUM köy se sizene hepimiz topraktan gelmedik mi yazık hüsrana uğrayacak yalnızca bu yazıları yazan ve bu yazıların yazılmasına izin verenler olacaktır.

sayın arkadaşlar sürç-i lisan ettimsem affola...

iç savaş madurları olarak görüyorum bu olaylar dahilinde ki insanları yani halkımızı yani bizleri...

RABBim sonumuzu hayrır etsin...

amin


amin

Biz,hanımlarımızı yarışmaya iştirak eder hale nasıl geldik...

Meseleye; birde bu açıdan bakalım...

Edebin aslını kaybetmişiz...Edepsizlik içinde, edep arıyoruz.
Daha çok ararız...

Kur'an ve Hadise muhalefet ettiğimiz her hareket karşısında bin tokat yemek kaçınılmazdır...O tokatlar geliyor da...Zalimin eliyle olsa da...

İşin özü;kendimize gelelim...Biz kendimize gelmedikçe;böyle çırpınır dururuz.


Güncel Haberler

MollaCami.Com