Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


sosyal medya yalan haberin merkezi

SOSYAL MEDYA
İnternet yasası nedir. Bir yasaklamamıdır. Ya da kişileri ve toplumu korumamıdır. Kişisel hak ve özgürlüklerimizin korunması kanunlarla sağlanır, internet yasası da bunlardan biridir. Kim ister sırlarının açığa çıkartılmasını, hakareti, yalan ve iftirayı. Özgürlük başkalarına zarar vermeyi oluşturmamalı. Birtakım sınırlamalar ile başkalarının haklarına tecavüz etmeyi engellemek gerekir. İnternet yasası özgürlüğü sınırlamak değil bütünsel olarak özgürlüğü sağlamaktır.
Twitter’in engellenmesi Twitterın tamamen kapatılması değildir. Burada bir mahkeme kararı var, engelleme kararı var. Mahkeme kararına göre o içeriklerin Twitter'dan çıkarılması gerekmektedir, Facebook'un yaptığı gibi. Bunun yapılmaması üzerine bir engellemedir. Twitter’in engellenmesinin siyasi bir tarafı da yok . Hükümete dönük bir takım içeriklerden dolayı böyle bir uygulama yapılmış değil.
Avrupa Birliği Türkiye için Twitter ile ilgili açıklama yaparken ortada açık mahkeme kararları ve kişi haklarına dönük bir saldırı var. Dedi.
İnsanlar Türkiye’de internet yasağı var, Twitter yasağı var gibi işin aslını bilmeden saçma söylemlerde bulunuyor. Yasakçı ve baskıcı bir hükümet imajı vermeye çalışıyor. Bu yalanları yemezler. Sırf muhalif olmanın alçaklığını yaşıyorlar. İlk akla gelene uyan şeytanın telkinlerine uyuyorlar. Şeytaniyyete sarılan düşmüş akılların kendince kabul ettiği söylemlerdir bunlar.
Twitter'ın kapatılması hukuka uygundur. Amerikan hükümetine nasıl davranıyorlarsa, bize de öyle davransınlar. Twitter bizi dikkate almazsa, biz de onları dikkate almayız" Obama'ya Twitter üzerinde birisi tehdit mesajı gönderdi ve mahkum oldu. Bizde her gün küfür oluyor. Oysa normal hayatta ne suçsa, sanal alemde de bunlar aynı suça girer. Tek istediğimiz şu; kendi Amerikan hükümetine, yasalarına ne kadar saygılıysan, onların taleplerini ne kadar yerine getiriyorsan, bizim mahkemelerimizin taleplerini o kadar yerine getirirsen bu problem ortadan kalkar. Çünkü birkaç mahkeme kararı alınmış, içeriği çıkartması söylenmiş. Twitter'in ilgili birimine gönderilmiş, kendileri ise bu mahkeme kararı bizi ilgilendirmez denmiştir. Fakat bunu Amerika ve İngiltere'ye demiyor. Bunu Almanya'ya da, Çin'e de demiyor. Siz bizi dikkate almazsanız, biz de sizi dikkate almayız. Twitter kendini ne sanıyor. Yapılanlar hukuka uygundur.
TİB'in, mahkeme kararları uyarınca ''vatandaşların kişilik haklarının ihlalinin'' önüne geçmek amacıyla Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeli koyduğu belirtildi.
Twitter'ın kapatılması kişisel hak ve özgürlüklere saldırı nedeniyle mahkeme kararıyla oluyor. seçimler nedeniyle sansasyon haberler, yalan haberler yapılmaya başlandı. Seçimlerin sağlıklı olması gerekiyor. Dolayısıyla huzur içinde olması gerekiyor. Biliyorsunuz yalan yanlış haberler oluyor, insanları tahrik ediliyor. Haliyle hayır maksatlı pek çokları kullanmıyor.
Twitter'ın kapatılması yasaklama değildir kişilerin müracaatı üzerine yargının aldığı kararların uygulanmasıdır. Twitter yönetimi kendisinden istenilen içerikleri kaldırmadığı taktirde devlet olarak geçici süreliğine had bildirme işlemi yapılır. Türkiye yasalarını tanımamak ve Türkiye’yi adam yerine koymamak bir şirkete yakışmaz. Twitter açıkça kabadayılık yapıyor. Yapılan ‘komple engelleme’ kararı değil. Kimse durduk yere internet yasağı koyamaz. Ama Twitter da sosyal devlet ve kanunlar gereği görevlerini bilmeli ve yapmalıdır. Siz bir takım ülkelerin isteklerini yapacaksınız Türkiye'ye duyarsız kalacaksınız bu kabul edilemez.
İnternetin sınırsız dünyasında paylaşım sitelerinde sorumsuzca yayın yapanlar var. İnsanları lekeleyen özel hayatını altüst edenler var. Böyle olunca dünyadaki tüm mahkemeler bunun engellenmesini hukuk olarak kabul ediyor. Kimse endişelenmesin. sadece mahkeme kararlarını uygulamayan Twitter'a karşı böyle bir süreç başlatılmış durumdadır. Ve kısıtlama haklı bir gerekçedir.
Sosyal medya ve twittır pek hayra kullanılmıyor. Genelde dedikodu, karalama, yalan haber ve kasıtlı yönlendirme amaçlı kullanılıyor.
Sosyal medya yalan haberin, yaygaranın söylenti ve spekilasyonun merkezi haline gelmiş. Kaynağı tam bilinmeyen haberler, zanlardan ve uydurma fikirlerden kirli amaçlardan türemektedir. Sosyal medya, sokak kültürüyle kahvehane siyasetiyle iş tutanların mekanı olmuştur. Sosyal medya fitne merkezi haline gelmiş. İnsanları birbirine düşürmek için haber üretilen ve yayılan bir sanal habercilik haline dönüşmüş herkesin mantıklı mantıksız konuştuğu densizce bağırdığı boş bir sanal meydandır sosyal medya. Söylentinin doğruluk bulmamış hali şeytani bir niyetin ortaya çıkıp yayıldığı yerdir.. Ortalığı karıştırıcı, kirli kurgu haberciliğinin merkezidir sosyal medya. Kötü haberi doğuran, söz taşıyan, gıybet ve iftira eden haliyle hayli şeytani bir habercilik merkezidir. Şeytani bir fıtratla bir olay karşısında akla ilk gelen kötü fikrin çıktığı ve yayıldığı merkezdir sosyal medya. Genellikle bozguncu, kötülük felsefesini benimsemiş iyi işlerden hoşlanmayan kişilerin ağzına geleni söylediği mekandır sosyal medya. Asparagas haberlerin densiz kişilerce yapıldığı merkezdir sosyal medya. Montaj ses ve video kasetlerinin üretildiği yalan haberin tasarlandığı serbest mekandır sosyal medya.
Sosyal medya şeytanın sesidir. Gördüğünü ve duyduğunu söylemek günah olarak bir insana yeter. Söylenti doğru değildir. Ama doğruluğu bozar. Buna alet olan herkes de günahın içindedir.


Güncel Haberler

MollaCami.Com