Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Türkiye Afganistan'da Altın Çıkartacak

Enerji Bakanı Taner Yıldız, bir Türk şirketinin Afganistan'da altın aranmasıyla ilgili açılan 4 ihaleyi, 70 firmayı geride bırakarak kazandığını açıkladı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir Türk firmasının Afganistan'da altın aranmasıyla ilgili 4 ihaleyi kazandığını ve TPAO'nun bu ülkeye ilk etapta 100 milyon dolardan fazla yatırım yapacağını bildirdi. Afganistan'ı ziyaret eden ilk Türk enerji bakanı olan Bakan Yıldız, ziyaretine ilişkin şu bilgileri verdi: "TPAO, Mezar-ı Şerif ve Sandıklı sahalarında yapılan petrol arama ve üretim ihalesini ortaklarıyla birlikte kazanmıştı. Bu sahalara yapılacak 150 milyon dolarlık yatırımın 3'te 1'ini TPAO yapacak. TPAO ayrıca, yatırım maliyeti 60 milyon dolar olan 4 kuyunun sondaj ihalesine teklif götürdü. Toplam maliyeti 10 milyon dolar olan 8 doğalgaz kuyusunun rehabilitasyonlarını da yapmaya başladı. Yani, TPAO, ilk etapta 100 milyon dolardan fazla yatırım yapacak." Yıldız, bir Türk şirketinin bin kilometrekare alanda altının da olduğu kıymetli metalik madenlerin aranmasıyla ilgili 4 ihaleyi 70 firmayı geride bırakarak kazandığını bildirdi.

Enerjide 30 milyar dolarlık pazar var
Enerji Bakanı Taner Yıldız, Karzai ile Afganistan'ın zengin su potansiyelini elektrik üretimine çevirmeyle ilgili fırsatları da konuştuklarını belirtti. Yıldız, "Afganistan'da elektrik üretim sektörüne toplam 23 bin MW'lık yatırım yapılma potansiyeli var. Bu 30 milyar dolarlık bir yatırım demek. Afganistan'da görüştüğümüz meslektaşlarımız, bu potansiyelin mümkün olduğunca Türk şirketlerince değerlendirilmesini istediklerini söyledi. Biz de Türkiye'de bunları yatırımcılarla konuşup ilgi duyanları buraya davet edeceğiz" dedi.

Türkiye kendi altında bulunan, altından daha değerli madenleri bırakmış afganistanda altın çıkarmaya gidiyor :)

Bir garip ülke...

burası türkiye :)

o kadar asker gönderdik altın toplamayada gidek ama dimi ;)


Güncel Haberler

MollaCami.Com