Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Karakolda mescit talebine cevap yok




Ankara Eğitim-Bir-Sen 1 nolu şube Basın-Yayın sekreteri İbrahim Demirkan, Ankara Çankaya’da bulunan Anafartalar polis karakolunda çalışanlar içinde işini yaptırmak için uğrayan vatandaşlarında namazını eda edebileceği bir mescid bulunmadığını belirterek, yetkilerin de vatandaşın mescid açılması ile ilgili taleplere kulaklarını tıkadıklarını söyledi.

Karakolda mescid talebine cevap yok

Ankara Eğitim-Bir-Sen 1 nolu şube Basın-Yayın sekreteri İbrahim Demirkan, Ankara Çankaya’da bulunan Anafartalar polis karakolunda çalışanlar içinde işini yaptırmak için uğrayan vatandaşlarında namazını eda edebileceği bir mescid bulunmadığını belirterek, yetkilerin de vatandaşın mescid açılması ile ilgili taleplere kulaklarını tıkadıklarını söyledi.

Konuyla ilgili girişimde bulunan Mustafa Bahadır Fidan’ın valilik ve cumhurbaşkanlığına yazdığı dilekçelere cevap aldığını, ama karakol yönetiminin bir türlü adım atamadığını belirttiğini anlatan Demirkan, Fidan’ın şu sözlerini aktardı: “Anafartalar Polis Karakolunda burada bir mescit var mı diye sorduğumuzda mescit olmadığını söylüyorlar.

Yalnızca buraya personel olmayan çeşitli sebeplerden dolayı ortalama günde bin kişinin girip çıkıyor. 300’de personel var. Yaptığımız girişimler neticesiz kaldı.” Demirkan, karakol amiri konumundaki Savaş Demirel’den randevu istediklerini ancak şu ana kadar bir cevap alamadıklarını ifade etti.

Demirkan şu bilgileri verdi: “Biz randevu istemek için ziyaret ettiğimizde Demirel bey yoktu. Karakola girdiğimizde yalnızca buraya çeşitli sebeplerden dolayı ortalama günde 1000 kişinin girip çıktığı bir yer olduğunu gördük.

Bu arada personel de ‘Aman amirimizle aramızı açmayın’ havasında korkuyorlar. Bizce kimse mescit için “güvenlik” filan diyemez özellikle yetkili kişiler çünkü Emniyet Genel Müdürlüğüne ait binalarda çok güzel ve geniş mescitler var.”

Ankara / Recep Gören

Yeni Asya yazdı, mescit açıldı

Ankara Çankaya’da Necatibey caddesinde bulunan bir polis karakolunda, çalışan personelin ve işini yaptırmak için uğrayan vatandaşların namaz kılabileceği bir mescidin bulunmaması üzerine yayınladığımız ‘Karakolda mescit talebine cevap yok’ başlıklı haber sonuç verdi ve mescit açıldı. Karar memnuniyetle karşılandı.

Yeni Asya haber yaptı, karakol mescide kavuştu
GAZETEMİZİN Ankara Çankaya’da Necatibey caddesinde bulunan bir polis karakolunda çalışan personel ve işini yaptırmak için uğrayan vatandaşların namazlarını eda edebileceği bir mescidin olmaması üzerine yaptığı ‘Karakolda Mescit Talebine Cevap Yok’ başlıklı haberimiz gerekli etkiyi gösterdi ve mescit açıldı.

Konuyla ilgili girişimde bulunan Mustafa Bahadır Fidan’ın ‘Bu karakol merkezî bir yerde ve buraya 300 civarında personelin dışında çeşitli sebeplerden dolayı ortalama günde bin kişi girip çıkıyor. Bu konuda cumhurbaşkanına kadar her yere mail atıp mektup yazdım. Sağolsun Yeni Asya gazetesi olayı haber yapınca yetkililer hemen harekete geçti. Sonuç daha çabuk alındı.

Biz dindar insanlar maaşallah kavli duâda çok iyiyiz ama fiilî duâya karşı çıkan bazı tembel kardeşlerimizin ‘ne yapacaksın büyüklerimiz düşünsün sen ne yapabilirsin ki?’ tenperverliğinden artık vazgeçmeleri gerekiyor, çünkü hiçbir şey kendiliğinden olmuyor. Biz dünyaya mücahede ve ilim vasıtasıyla tekemmül etmek için geldiysek kendiliğimizden olgunlaşacak değiliz” diye konuştu. Ankara Eğitim-Bir-Sen 1 nolu şube Basın-Yayın sekreteri İbrahim Demirkan da “Kâinatta imandan sonra en büyük hakikat namazdır sözü duvar yazısı olsun diye söylenmemiştir.

Bundan önce şube başkanımız Ankara Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube başkanımız Mustafa KIR’la yaptığımız mescit, namaz ve Çankaya’ya İHL açılmalıdır gibi mücadelelerde her zaman sesimize ses katan Yeni Asya gazetesi bu dâvâda atılan her adımı önemseyerek bizlere destek oldu, sağolsunlar kamuoyunun gündemine taşıyınca yetkililer de harekete geçti.

Bütün alış veriş mekânları, kışlalar, karakollar ve spor tesislerinde kısaca hayatın olduğu her yerde mescitler olmalı. İşyerlerinde mescit bir sadaka, bir lütuf değil bilâkis bir haktır ve bu hak; partiler, gruplar, cemaatler, vakıflar, dernekler üstü, ‘ben Müslümanım’ diyen ve insan haklarına saygılı herkesin sahip çıkması gereken en temel insan hakkıdır” dedi.


Güncel Haberler

MollaCami.Com