Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


'Kadıyı kadıya şikayet edemedim!

'Kadıyı kadıya şikayet edemedim!'

28 ŞUBAT sürecinin hedefindeki Refah-Yol hükümetinin Adalet Bakanı Şevket Kazan, Genelkurmay Karargahı'nda yargı mensuplarına verilen brifinglerle ilgili o dönem verdiği mücadeleyi anlattı.

Şevket Kazan, brifing verenler arasında 28 Şubat sorşturması kapsamında gözaltına alınan dönemin Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı emekli orgeneral Fezi Türkeri'nin de bulunduğu Karargah Brifingiyle ilgili şöyle konuştu:

Brifingteki slaytlar kapatmaya delil
Etki altına almak için Nisan ayında Genelkurmay önce basın mensuplarına brifing verdi. O brifingde göstermesi lazım gelen fotoğrafları gösterdi. Sonra aynı brifingleri Mayıs ayında RP'nin kapatılma davasını açmaya takiben, RP'yi kapatmaya delil olsun diye yargı mensuplarına göstermeye başladı.”

Yapılacağını medyadan öğrendim
Ben bakan olarak, nasıl haberdar oldum? Bir sabah bakanlığa geldiğimde gazetede ‘Genelkurmay'dan yargı üyelerine brifing' haberini gördüm. Nedir diye sordum. Araştırdılar, dediler ki, ‘Efendim, Ankara Adliyesi'ne bir yazı gelmiş. Erol Özkasnak imzalı yazıda Ankara Adliyesi'nin hakimleri savcıları brifinge davet ediliyor.' Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcısını çağırdım. Ona ‘Ne yapmayı düşünüyorsunuz' diye sordum. ‘Katılacağız' dedi. Ben de ‘Gitmeyeceksiniz. Gidecek olursanız, hakkınızda gereken işlemi yaparım' dedim. Ona rağmen onlar 2 gün sonra gitmişler. Kimler gitmiş diye isim tespiti yaparken ‘Tespit edilecek bir isim yok, adliyenin hepsi gitmiş' diye bir yanıt geldi.”

Kadıyı kadıya şikayet edemedim
Onun arkasından bu sefer Yargıtay, Danıştay ve Anayasa Mahkemesi üyelerini çağırdılar. Üç gün arayla yaptılar bunu. Meclis'te bir konuşma yaptım. Kanunun verdiği yetkili kullanacağımı söyledim. Nitekim o brifinglerin ardından biz gidenlerin isimlerini tespit ettik. Ettik ama bunlar hakkındaki kararı kim veriyor? HSYK veriyor. Onların üyesi de üç tanesi Danıştay'dan, dört tanesi Yargıtay'dan hakim. Ee, onlar da gitmiş arkadan. Ben listeyi hazırladım, en azından ihbar vermesi için HSYK'ya gönderiyordum. Ama onlar da gittikten sonra ne yapacaksınız? Hiçbir şey yapamadınız tabii. Kadıyı kadıya şikayet edemiyorsunuz tabii?... star gazete

nerden nereye..


Güncel Haberler

MollaCami.Com