Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Erdoğan'dan Suriye'ye sınır ihlali uyarısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'yi

Erdoğan'dan Suriye'ye sınır ihlali uyarısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'yi sınır ihlali konusunda uyararak “Güçlü bir silahlı kuvvetlere sahibiz. Bu noktada attığımız adımları özellikle dikkatle atıyoruz ve dikkatle atmaya inşallah devam edeceğiz. Ama Suriye özellikle şunu bilmeli ki, yani bu sınır ihlalleri noktasında, daha önceki yanlışı tekrar etmeleri halinde, tabii ki Türkiye'nin yaklaşım tarzı böyle olmaz. Bunu çok çok iyi bilmeleri gerekir. Zaten de biliyorlar” dedi.

İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER), Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.s.) doğumunun 1441. yılı vesilesiyle, İstanbul'da İHL öğrencilerinin katıldığı coşkulu bir program gerçekleştirdi. “Genç Yüreklerde İki Cihan Güneşi” temasıyla dün Abdi İpekçi Arena'da düzenlenen programa, İHL mezunu olan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç başta olmak üzere bir çok İmam Hatipli katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, programa video konferans sistemi ile katıldı.

KORKUT: ÜLKEMİZDEKİ GELİŞMELERİ KUTLUYORUZ

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, ÖNDER Genel Başkanı Dr. Hüseyin Korkut bir konuşma yaptı. Korkut, bugün Peygamberimizin dünyaya teşriflerini kutlamanın ülkemiz ve bizim açımızdan çok önemli bir anlamı olduğunu söyledi. Korkut; “Çünkü yaklaşık 90 yıldır Peygamberimizin hayatı, ahlakı, merhameti, sevgisi, şefkati okullarımızdan uzaktı. Bugün hem Peygamberimizin doğumunun, teşrifinin yıldönümünü kutluyoruz, hem de ülkemizdeki gelişmeleri kutluyoruz” dedi.

ERDOĞAN: SİYER DERSİ SEÇMELİ OLDU


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan programda yaptığı konuşmada, bu sene kutlu doğum ikliminin çok farklı bir heyecan, çok farklı bir coşku ile icra edildiğini söyledi. Okullarda siyer ve Kur'an-ı Kerim derslerini seçmeli ders olarak müfredata koyduklarını hatırlatan Erdoğan; “İsteyen her öğrenci artık okullarda Peygamber Efendimiz'in hayatını öğrenebilecek. Sadece Müslümanlar için değil, insanlık için eşsiz bir emsal olan Peygamberimizin hayatını artık herkes öğrenebilecek” dedi.

“İMAM HATİPLERİN ORTA KISIMLARINI AÇTIK”

Baskı ve zulüm neticesinde kapatılan İmam Hatip okullarının orta kısımlarını yeniden açtıklarını belirten Erdoğan, “İmam Hatip, bu ülkenin ve bu milletin gözbebeği olacaktır. Aziz milletimiz tam anlamıyla sofradaki zeytinden, tarladaki buğdaydan, dükkandaki tezgahlarından artırarak, yemeyip İmam Hatip okullarına vermişlerdir. Bir baskı ve zulüm neticesinde kapatılan İmam Hatiplerin orta kısımlarını, yaptığımız bu düzenlemeyle yeniden açtık. Bizlere bunu nasip ettiği için de Rabbime şükrediyorum” diye konuştu.

“EZANLAR SUSMAYACAK, EHLİ BEYT SEVGİSİ EBEDİYEN SÜRECEK”

İmam Hatip okuduğu yıllarda hayırsever insanları tanıdığını ve muhtaç öğrencilere nasıl yardım yapıldığına bizzat şahit olduğunu ifade eden Erdoğan, merhum Celaleddin Ökten Hoca'yı ve edebiyete uğradığımız, millete emeği geçmiş herkesi rahmetle yad etti. Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: “Allah'ın izniyle, Hazreti Peygamber'in ve şehitlerimizin şefaatiyle, aziz milletimizin ve sizlerin gayretleriyle inşallah bu topraklar üzerinde Kur'an-ı Kerim ebediyen okunacak, Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi hiç sönmeyecek, Ezan-ı Muhammedi hiç susmayacaktır. Kur'an ahlakıyla ahlaklanmış, Siyer-i Nebi'yi kendisine rehber edinmiş İmam Hatip mezunları, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da inşallah bu milletin, bu ülkenin, hatta insanlığın hem hizmetkarı, hem de medarı iftiharı olmaya devam edecektir. Milletin sahiplendiği, milletin şefkatle bağrına bastığı bu okulları bugün yeniden millete iade etmenin, bugün yeniden milletle kucaklaştırmanın bahtiyarlığını hep birlikte yaşıyoruz.”

KILIÇ: SİZİN SESİNİZ ÖZGÜR TÜRKİYE'NİN SESİDİR

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da yaptığı konuşmada, salona girerken İmam Hatiplilerin coşkusunu, sesini duyduğunda, duygularına zor hakim olabildiğini söyledi. Kılıç; “Sırf İmam Hatipli kızların sesini kısmak için öyle adaletsizliklere imza atıldı ki, eğitim alamaması için tülü türlü formüllerle önü kapatıldı. Kızların evde kalıp, üniversiteye gitmemesi için oluşturulan türlü türlü formüllerin hiç biri kar etmedi. Sizin sesiniz özgür Türkiye'nin sesidir. Demokratik Türkiye'nin, yükselen yeni nesillerin sesidir. Bu kadar kalabalık Peygamber sevgisi için buraya geliyorsa, bu ülkenin geleceği için hiçbir kaygıya yer yoktur” diye konuştu. Programın devamında, İmam Hatip liseleri arasında düzenlenen fotoğraf ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

ERDOĞAN'A “YILIN ÖNDER'İ” ÖDÜLÜ

ÖNDER, Başbakan Erdoğan'ı “Yılın ÖNDER'i” seçti. Konuşmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için hazırlanan plaket, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a ÖNDER Başkanı Hüseyin Korkut tarafından takdim edildi. Salonda; Zeytinburnu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri

HÜSEYİN KULAOĞLU-ŞUAYİP ALABAY /AKİT


Güncel Haberler

MollaCami.Com