Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Özgür Gündem gazetesi kapatıldı

YAPTIĞI yayınlarla tetör örgütü PKK’ya yakın duran Özgür Gündem Gazetesi, “Terör ve şiddeti övdüğü” gerekçesiyle kapatıldı.

Türkiye’nin darbe dönemlerinde gördüğü gazete kapatma olayının son örneği olan Özgür Gündem’in kapatılmasına Mazlumder’den tepki geldi.

Dernekten yapılan açıklamada, “Darbe dönemlerini geride bıraktığımızı umduğumuz bir dönemde bütün umutlarımız boşa çıkarılarak 24 Mart gecesi Özgür Gündem Gazetesi ansızın kapatıldı. Uzun zamandan beridir KCK’lı oldukları gerekçesi ile birçok gazetecinin gözaltına alınmaları veya tutuklanmalarına ek olarak 24 Mart gecesi Özgür Gündem Gazetesinin kapatılması, ‘basın özgürlüğüne yönelik baskılar’ konusundaki varolan kaygılarımızı en üst seviyeye çıkarmıştır.

"Türkiye de meydana gelen birçok gelişmede, alternatif bakış açısı sunan bir yayının kapatılmış olması, aynı zamanda çeşitliliği ortadan kaldırmaya, tek sesliliği dayatmaya yol açacak bir uygulamadır" denilen açıklamada, "İfade Özgürlüğü en temel haklardan olup, buna sınırlama getirmek, şiddetin yolunu göstermek anlamına gelebilecektir.


Aşağılama, şiddete çağrı ve hakaret içermediği sürece fikirlerin özgürce “basın yayın organları da dahil”, iletişim vasıtaları ile beyan edilebilmesi gerektiğini ve Basın özgürlüğünün teminat altına alınması gerektiğini, bu vesile ile tekrar belirtmek isteriz. Tek sesliliği dayatan uygulamaların varolan sorunlarımıza çözüm getirmeyeceği gibi, sorunları içinden çıkılmaz bir hale getireceği açıktır.”


Yeni Asya Gazetesi


Güncel Haberler

MollaCami.Com