Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Cezaevinde Kur'an öğrendiler

Adana Müftüsü Arif Gökce, Kürkçüler E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Kur'an öğrenen 23 mahkuma başarı belgesi verdi.

Mahkumlara "Ruhun Mahkumiyeti" konulu bir de konferans veren Müftü Arif Gökce, "Vicdanları sönmüş ve günah kapanına sıkışmış olanlar esirdir. Rabbinin yolunu terk edip bu dünyaya temerküz eden mahkumdur. Bu yüzden, 'Rabbim benden razı oldu' demeden ve böyle bir düşünceye kapılmadan sürekli olarak Allah'a yönelmek durumundayız. Bugün içinde bulunduğunuz durum, size şer gibi görülebilir. Ama bunun hayır olup olmadığını sadece Allah bilir." dedi.

Gökce, "İnşallah hayırdır, diyerek, vaktimizi buna göre değerlendirelim. Bilinmelidir ki, özgürlük, serbestçe dolaşmak ve dilediğini yapmak değil, Allah'a kul olmak ve kimseye minnet etmemektir. Vicdanı temiz olan, kalbi Allah'a ram olmuş olan kimse, gerçek özgürdür. Buna karşılık nefsine köle olmuş olan kimseler gerçek mahkumlardır. Esasen hepimiz bir ölçüde bu dünyanın esirleriyiz. Kendisini dünyanın cezp edici maddelerine karşı dirayetli kılan kimse, gerçek özgür; kadın, para, makam, toprak, araç-gereç gibi ikonların hapsinde olan kimse ise kölesidir bu dünyanın. Bu durumda kimin gerçek mahkum olduğuna siz karar veriniz." diye konuştu.

Cezaevlerinin bir "Medrese-i Yusufiye" olarak bilinmesini isteyen Gökce, "Bir yandan yaptığımız hatalar varsa, Allah'ın günahları affedici olduğunu aklımızdan çıkarmayalım. Diğer taraftan, bundan sonrası için, istikametten ayrılmayacağımıza söz verelim. Namazı, zikri, Kur'an tilavetini ve duayı en yakın dost edinelim. Sözlerimi bitirirken en yakın zamanda ailelerinize kavuşmanızı Allah'tan diliyorum." şeklinde konuştu.

Konferanstan sonra, Müftü Arif Gökce, Müftü Yardımcısı Dr. Mustafa Ünverdi ve Cezaevi Müdürü Nedim Elbistan tarafından, cezaevinde Vaiz Halil Can'ın öğretmenliğinde gerçekleştirilen Kur'an Kursu sonunda başarılı olan 23 mahkuma belgeleri verildi.

Ayrıca Müdür Elbistan, kurumda eğitim görmek isteyenler için Kur'an Dili hediye eden Yüreğir İlçesi Kiremithane Merkez Camii İmam Hatibi Mehmet Sönmez'e teşekkür belgesi verdi. Merasimde ayrıca Kur'an okumaya geçen mahkumlara Kur'an-ı Kerim hediye edildi.


CİHAN

Ne güzel, takdire şayan bir davranış..

Diğer müftülere de örnek olur inşllh.

Paylaşım için teşekkür ederiz kardeşim...



Cezaevinde Kur’ân öğrendiler


ADANA Müftüsü Arif Gökce, Kürkçüler E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Kur’ân öğrenen 23 mahkûma başarı belgesi verdi. Mahkûmlara “Ruhun Mahkûmiyeti” konulu bir de konferans veren Müftü Arif Gökce, “Vicdanları sönmüş ve günah kapanına sıkışmış olanlar esirdir.

Rabbinin yolunu terk edip bu dünyaya temerküz eden mahkûmdur. Bu yüzden, ‘Rabbim benden razı oldu’ demeden ve böyle bir düşünceye kapılmadan sürekli olarak Allah’a yönelmek durumundayız. Bugün içinde bulunduğunuz durum, size şer gibi görülebilir. Ama bunun hayır olup olmadığını sadece Allah bilir.” dedi.


Gökce, “İnşallah hayırdır, diyerek, vaktimizi buna göre değerlendirelim. Bilinmelidir ki, özgürlük, serbestçe dolaşmak ve dilediğini yapmak değil, Allah’a kul olmak ve kimseye minnet etmemektir. Vicdanı temiz olan, kalbi Allah’a ram olmuş olan kimse, gerçek özgürdür. Buna karşılık nefsine köle olmuş olan kimseler gerçek mahkûmlardır. Esasen hepimiz bir ölçüde bu dünyanın esirleriyiz. Kendisini dünyanın cezp edici maddelerine karşı dirayetli kılan kimse, gerçek özgür; kadın, para, makam, toprak, araç-gereç gibi ikonların hapsinde olan kimse ise kölesidir bu dünyanın. Bu durumda kimin gerçek mahkûm olduğuna siz karar veriniz.” diye konuştu.


CEZAEVLERİ BİR “MEDRESE-İ YUSUFİYE”DİR

CEZAEVLERİNİN bir “Medrese-i Yusufiye” olarak bilinmesini isteyen Gökce, “Bir yandan yaptığımız hatalar varsa, Allah’ın günahları affedici olduğunu aklımızdan çıkarmayalım. Diğer taraftan, bundan sonrası için, istikametten ayrılmayacağımıza söz verelim. Namazı, zikri, Kur’ân tilâvetini ve duâyı en yakın dost edinelim. Sözlerimi bitirirken en yakın zamanda ailelerinize kavuşmanızı Allah’tan diliyorum.” şeklinde konuştu.


Konferanstan sonra, Müftü Arif Gökce, Müftü Yardımcısı Dr. Mustafa Ünverdi ve Cezaevi Müdürü Nedim Elbistan tarafından, cezaevinde Vaiz Halil Can’ın öğretmenliğinde gerçekleştirilen Kur’ân Kursu sonunda başarılı olan 23 mahkûma belgeleri verildi. Ayrıca Müdür Elbistan, kurumda eğitim görmek isteyenler için Kur’ân Dili hediye eden Yüreğir İlçesi Kiremithane Merkez Camii İmam Hatibi Mehmet Sönmez’e teşekkür belgesi verdi. Merasimde ayrıca Kur’ân okumaya geçen mahkûmlara Kur’ân-ı Kerim hediye edildi.

Yeni Asya Gazetesi


Güncel Haberler

MollaCami.Com