Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kabil'de helikopter düştü, 12 Türk askeri şehit

Kabil'de helikopter düştü, 12 Türk askeri şehit



Afganistan’da bir helikopterin düşmesi sonucu 12 Türk askerinin şehit olduğu belirtildi. Dışişleri Bakanlığı da helikopter kazasını doğruladı ancak şehit sayısının net olmadığını açıkladı.


ntvmsnbc ve Ajanslar
KABİL - Afganistan’ın başkenti Kabil yakınlarında Türk askerlerini taşıyan helikopter, bir evin üzerine düştü. Kazada 12 Türk askeri şehit olurken, 4 Afgan sivil de hayatını kaybetti.

Afganistanlı yetkililerinin Reuters’a verdiği bilgiye göre; kazada 12 Türk askerinin şehit olduğu öğrenildi. Helikopterin teknik bir arıza nedeniyle düştüğü belirtildi. Kaza esnasında Kabil'de açık bir hava vardı.

Uluslararası haber ajansı Reuters'a açıklama yapan bir Afgan yetkili, "Helikopter başkent Kabil'in Bagrami bölgesinde bir evin üzerine düştü. Teknik bir problemden dolayı düşen helikopterde 12 Türk askeri şehit oldu" dedi.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, helikopter kazası doğrulandı ancak şehit sayısının henüz net olmadığı belirtildi.

TÜRK KOMUTAN OLAY YERİNDE
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Kabil Bölge Komutanı ile büyükelçinin olay yerinde incelemelerde bulunduğunu söyledi.

NATO'nun Afganistan'daki misyonu ISAF çerçevesinde bu ülkede bin 800 Türk askeri görev yapıyor. Afganistan'da görev yapan Türk askerleri operasyona katılmayıp, sadece devriye görevi yapıyor. Afganistan'da NATO misyonunun görevi 2014'te son bulacak.

üzüldük.mevlamız rahmed eylesin.

bunun üzerinden siyaset yapacak olanlar ne kadar mutlu olmuşlardır kimbilir. ?
ölenlere rahmet sevenlerine başsağlığı dilerim

Türkiye'nin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrindeki bir helikopterin düşmesi sonucu dördü binbaşı, biri yüzbaşı, ikisi üsteğmen 12 askerimiz şehit oldu. Arıza sebebiyle boş araziye inmeye çalışan helikopterin çarptığı evde bulunan ikisi kadın 4 Afgan da hayatını kaybetti.

Şehitlerden ismi belli olanlar

Hava Binbaşı Şükür Bağdatlı (Ordu)

Harita Binbaşı Mithat Çolak (Bilecik)

Binbaşı Serkan Doğan (Ankara)

Binbaşı İsmail Cem Yakınlar (Konya)

Pilot Yüzbaşı Adil Erdoğan (İstanbul)

Üsteğmen Tahsin Barutçu (Ankara)

Üsteğmen Okan Melikoğlu (Ordu)

Astsubay Mehmet Akbaş (Ankara)

Uzman Çavuş Onay Vurucu (Erzurum)

Dünkü olay, Afganistan'daki Türk birliğinde meydana gelen ilk vaka değil. 17 Temmuz 2007'de Türk birliğine ait yine Sikorsky tipi bir helikopter teknik arıza nedeniyle Kabil'in güneybatısındaki Meydan Vardak vilayetinde düşmüş, olayda iki asker yaralanmıştı. Temmuz 2009'da ise bir subay ve bir uzman çavuş trafik kazasında şehit olmuştu. Afganistan'da ocak ayında meydana gelen helikopter kazasında 6 ABD deniz piyadesi ölürken, geçtiğimiz ağustos ayında Chinook tipi bir helikopterin vurulması sonucu 30 Amerikan askeri ölmüştü.


Güncel Haberler

MollaCami.Com