Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Mescit açan dekan görevden alındı

12 MART 2012 PZT
Mescit açan dekan görevden alındı

Trakya Üniversitesi'nde yaşanan başörtüsü sorunu ve mescit engellemesinden sonra skandal bir olay daha yaşandı. Üniversiteye İlahiyat Fakültesi ve mescit açılması talebinde bulunan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi İbar, üniversite yönetimi tarafından görevden alındı.
Milli gazete, mescit mücadelesine destek oldu

İNANÇLARA saygılı olduğunu söyleyen Prof. İbar, "Öğrencilerin mescit taleplerine kulak tıkamadım. Çünkü haklı bir talepti. Mescit mücadelemize Milli Gazete büyük destek oldu. Ancak bu taleplerimizden sonra üniversite yönetimi tarafından dekanlık görevinden alındım" dedi.
Mustafa KILIÇ
Daha önce başörtüsü ve mescit yasağı ile gündeme gelen Trakya Üniversitesi'nde şimdi de Eğitim Fakültesi Dekanı'nın görevden alınmasının verdiği rahatsızlık yaşanıyor. Öğrencilerin üniversiteye mescit açılması talebinde bulunması üzerine bunu yönetime taşıyarak mescit açılmasını sağlayan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi İbar, üniversite yönetimi tarafından görevden alındı. İbar üniversiteye İlahiyat Fakültesi açılması için girişimlerde de bulunarak başarılı olmuştu.
MESCİDİN AÇILMASI İÇİN TALEPTE BULUNDUM

Trakya Üniversitesinde yaşanan mescit yasağına direnen ve öğrencilerin mescit açılması yönündeki taleplerine kayıtsız kalmayan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi İbar görevden alınmasının sebebini gazetemize anlattı. Trakya Üniversitesi'nde bulunan 8 fakültede 31 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten İbar, "Fakat fakültelerin hiç birinde öğrencilerin inançlarının gereğini yerine getirebilecek bir mescit bulunmamaktaydı. Eğitim Fakültesi öğrencileri iki yıl önce dilekçe yazarak benden mescit talebinde bulundular. Bende öğrencilere söz verdim, bunun üzerine yönetime mescit açılması için talepte bulundum ve yönetimden olumsuz cevap aldım. Öğrencilere verdiğim sözden dolayı mücadeleye etmeye devam ettim"
GAZETENİZ BÜYÜK DESTEK OLDU

"Mescit mücadelemize Milli Gazete büyük destek oldu" diyen İbar "Ben inançlara sonsuz saygısı olan biriyim. Bundan dolayı öğrencilerin mescit taleplerine kulak tıkamadım. Çünkü haklı bir talepti. Gazetenizin de haber yaparak destek olmasından sonra yönetim mescidin açılmasına pek sıcak bakmasa da fakültenin yeni binasında mescit açılmasını sağladık. Mescit mücadelemizin yanında üniversitemize İlahiyat Fakültesinin de açılması için bazı arkadaşlarla birlikte yönetime talepte bulunduk. Yönetim bunu istemese de ısrarlar sonucu oylamaya sunuldu. Yönetim talebimize tepkisini göstermek için oylamaya katılmadı. Buna rağmen bir oy farkla kabul edildi"
HAKSIZ YERE GÖREVDEN ALINDIM

Mescit ve ilahiyat fakültesinin açılması için verdiğim mücadeleden dolayı dekanlık görevim elimden alındı" diyen İbar, "Normal şartlarda haziran ayında yapılacak senato toplantısından sonra ya görev sürem uzayacaktı ya da hazirandan sonra görevden alınacaktım. Ama insanların inançlarını rahat yaşaması için verdiğim mücadele sonucunda daha üç ay varken hukuksuz bir şekilde görevim elimden alındı. Yönetimin mescit ve İlahiyat Fakültesi talebimize hiç sıcak bakmadığını biliyorduk ama yine de yılmadan mücadele verdik. Ayrıca dış ilişkiler koordinatörlüğü yapıyorum bu görevimin de yakında elimden alınacağını düşünüyorum" dedi.
ÖĞRENCİLER DE TEPKİLİ

Trakya Üniversitesi'nde yaşanan bu haksızlığa Eğitim Fakültesi öğrencileri de oldukça tepki gösterdi. Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünde okuyan Savaş Barha isimli öğrenci, "Biz dekanımızı çok seviyoruz. Fakültemize çok önemli katkıları olmuştur ve olmaya da devam ediyor. Bu yapılan haksızlığa karşıyız. Hocamızın Dekanlık görevinin tekrar verilmesini istiyoruz. Yaşanan bu haksızlığa Eğitim Fakültesi öğrencileri olarak sessiz kalmayız. Sonuna kadarda hocamızın yanındayız" dedi.
Bilgisayar Öğretmenliği bölümünde okuyan İbrahim Mazlum ise, "Dekanımız öğrenciyi dinleyen ve öğrencisinin görüşlerine ve fikirlerine önem veren biridir. Ne zaman yanına gitsek bizi geri çevirmemiştir.
Söylediklerimize ve fikirlerimize kulak verir ve düşüncemize değer veren bir hocamızdır. Yönetimden, yapılan bu haksızlığın düzeltilmesini ve son bulmasını istiyoruz. Böyle dekan her yerde bulunmaz" diyerek tepkisini dile getirdi.


Güncel Haberler

MollaCami.Com