Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yılbaşı pisliği

Hıristiyan geleneği olan yılbaşı kutlamasında içki içip sarhoş olanlar yine yapacağını yaptı. Gecenin ilerleyen saatlerinde açık alanlarda ve eğlence mekanlarında eğlenenler; aldıkları alkolün etkisiyle sarhoş olup birbirine girince tacizler, taşkınlıklar ve kazalar kaçınılmaz oldu.

“Noal Baba” eleştirisi yüzünden Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri'ye saldıranlar, önceki gece yılbaşı kutlamaları adı altında sarhoş olup rezil görüntüler verdi. Özellikle CHP'li belediyelerin bulunduğu il ve ilçelerde düzenlenen açık alan kutlamalarında ilginç görüntüler kaydedildi. Hıristiyan geleneği olan Noel kutlamasına kendini kaptıranlar, aldıkları alkolün etkisiyle sarhoş olup birbirine girince tacizler, taşkınlıklar ve kazalar kaçınılmaz oldu. Güvenlik güçleri, gece boyunca aralıksız çalıştı. Ancak alınan tüm önlemlere rağmen taciz, kavga ve kaza haberleri gece boyunca eksik olmadı.

NİŞANTAŞI, BAĞDAT CADDESİ VE TAKSİM

İstanbul'daki yılbaşı eğlence programlarını CHP'li belediyeler organize etti. Şişli Belediyesi Nişantaşı'nda, Kadıköy Belediyesi ise Bağdat Caddesi'nde yılbaşı eğlencesi organize etti. İstiklal Caddesi ve civarlarındaki eğlence mekanlarında ise özel işletmelerin düzenlediği partiler vardı. Alkolü fazla kaçıranlar yeni yıla alkol, kavga, taciz ve hırsızlık olaylarıyla girdi.

Gece saat: 24.00'ı gösterdiğinde CHP'li Şişli Belediyesi'nin Nişantaşı'nda düzenlediği eğlence alanlarında toplanan kalabalık, ellerinde bira, rakı ve şarap şişelerini kafaya dikti. Alkolün etkisiyle kendilerinden geçenler rezaletlere imza attı. Gecenin en kalabalık saatlerinde kavga, taciz ve hırsızlık olayları yaşandı. Taksim'de turistlerde vardı. Sırp ve Almanlar başta olmak üzere birçok turist yılbaşı nedeniyle rezilliğe ortak oldular. Ellerinden alkolü hiç bırakmayan turistler, çektirdikleri fotoğraflarla eğlencelerini görüntülemeye çalıştı.

EMNİYET GÖZ AÇTIRMADI

Taksim'de en çok yorulanlar ise gazeteciler ile emniyet mensuplarıydı. Resmi kıyafetli emniyet mensuplarının yanısıra polislerin bir kısmı noel baba ve kestaneci gibi kılıklarla, görevlerini yerine getirmeye çalıştı. Taksim'de adım başı polis olması nedeniyle kapkaç, taciz ve kavga gibi olaylara anında müdahale imkanı oldu. Polisler herhangi bir olayda, şüphelileri hemen yolun kenarına çekerek, üzerlerini arayıp, kimlik kontrolü yaptı. Emniyet mensupları sabaha kadar güvenliği sağlamaya çalıştı.

112'NİN TELEFONLARI KİLİTLENDİ

Gecenin ilerleyen saatlerinde alkol komasına girenler nedeniyle 112'nin telefonları kilitlendi. Taksim'de ise sirenleri açık bir şekilde ambulanslar komaya girenleri hastaneye yetiştirmeye çalıştı. Yanı başında alkol komasına girenleri görenler ise her şeye rağmen yine de alkol almaya devam ettiler.

AĞA CAMİSİ, AYYAŞLARA KAPATILDI

Önceki yılbaşı kutlamalarında aldıkları alkolün etkisiyle sızanların merkezi olan Taksim'deki Ağa Camii'nin, ayyaşların derdinden bu sene bahçe kapısı kilitliydi. Önceki gece, Yatsı namazının ardından avlu kapısı kapatılan camii, Sabah namazına kadar kapalı tutuldu. İstiklal Caddesi üzerindeki tek cami olan Ağa Camii, iki sene önce yılbaşı eğlencesinde sarhoş olanların sızdıkları mekan haline gelmişti. Cami avlusunda sızıp uyuyakalan sarhoşların oluşturduğu iki yıl önceki görüntülerin ardından cami, iki yıldır yılbaşı geceleri avlusunun kapısını kapalı tutuyor.

İSTANBUL'DA 5 BİN POLİS VE 150 KAMERA TACİZCİLERİ DURDURAMADI

İstanbul'da açık alanlarda yapılan yılbaşı kutlamalarının adresi Nişantaşı, Taksim Meydanı ve Bağdat caddesi oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü; Beşiktaş, Nişantaşı, Bakırköy, Kadıköy ve Taksim'de 5 bin polis görevlendirdi. Sadece Beyoğlu İstiklal Caddesi ve çevresinde 2 bin 500 polis görev aldı. Bunlardan 600'ü güven timlerinden oluştu. Noel Baba, ayakkabı boyacısı, çöpçü ve simitçi kılığındaki polisler, meydana gelebilecek olumsuz olaylara anında müdahale etmek amacıyla sürekli çevreyi gözetledi. HD kalitesindeki yaklaşık 150 kamerayla Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi sürekli izlenirken, kameraların bağlı olduğu komuta merkezi MOBESE aracı da Taksim Meydanı'nda konuşlandırıldı. Ancak bütün bu önlemler yılbaşı tacizcilerini engelleyemedi.

İSTANBUL POLİSİ, 22 TACİZ OLAYINA EL KOYDU

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul'un çeşitli noktalarında yapılan yılbaşı kutlamalarında, polisin 22 taciz olayına el koyduğunu açıkladı. Tacize uğrayanlardan 17 kişinin şikayetçi olduğunu anlatan Çapkın, geçen yılki yılbaşı kutlamalarında 66 taciz olayına karşın 11 kişinin şikayetçi olduğunu hatırlattı.

CHP'Lİ BELEDİYELER BAŞI ÇEKTİ

Önceki gece açık alanlarda düzenlenen yılbaşı kutlamalarında CHP'li belediyeler başı çekti. İstanbul'daki Şişli ve Kadıköy belediyeleri başta olmak üzere İzmir, Eskişehir, Edirne, Kırklareli, Muğla, Çeşme, Bodrum, Fethiye, Marmaris belediyeleri yıl başı kutlaması dikkat çekti. İstanbul, Adana, Ankara, Erzurum ve Van gibi illerde de kimi belediyeler havai fişek gösterilerine para akıtırken, kimi valilikler ise depremzedeler için programlar düzenledi.

İÇKİ, KAVGA, SİLAH, KAZA VE ÖLÜM...

İstanbul'da bir eğlence merkezinde alkolün de etkisi ile kavga başladı. Yeni yılı kavgayla karşılayan gençler, birbirleriyle tekme tokat kavga etti. Sandalyelerinde karıştığı kavga, Güven Timleri'nin araya girmesiyle son buldu.

Samsun'da bir barda sabaha karşı meydana gelen silahlı kavgada boynundan vurulan 1 kişi hayatını kaybederken, çeşitli yerlerinden yaralanan 3 kişi ise hastaneye sevk edildi.
Ankara'da yeni yılın ilk saatlerinde meydana gelen trafik kazalarında çok sayıda kişi yaralandı. Kaza yapan bazı sürücülerin, otomobillerini trafik polisi gelmeden yol kenarına terk etmesi dikkati çekti.
Erzurum'da iki grup arasında içki alma meselesi yüzünden çıkan kavgaya karıştıkları belirlenen 6 kişi gözaltına alındı.

Adana'da alkollü bir sürücü beton bariyerleri yıkıp metro rayları üzerinde durdu. Sürücü Özkan Acar, 200 promil alkollü çıktı. Adana'da önceki gece bir kişi pompalı tüfekle vurularak öldürülmüş halde bulundu.

Palandöken'de ise bir otelde kutlanan yılbaşında, sarhoş müşteriler ile otelin güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönen olayda, yumruklar konuştu.

Konya'da bir kafede yılbaşını kutlayan, aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 2 grup arasında alkolün de etkisi ile kavga çıktı. Kafe dışına taşan kavgada, yaklaşık 15 kişinin arasına aldığı 1 kişi tekme-tokat dövüldü, başı bilboardlara vuruldu.

Edirne'de aşırı alkol yüzünden bir kaza gerçekleşti. O.K'nin kullandığı araç, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çarptı. Hurdaya dönen araçta Y.G, S.G ve O.Ç yaralandı. Sürücünün 170 promil alkollü olduğu öğrenildi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yılın ilk saatlerinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, birisi ağır olmak üzere 3 kişi yaralandı.

YENİ AKİT

yılbaşından memleket manzaraları


Güncel Haberler

MollaCami.Com