Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


AVM’lerde mescid krizi büyüyor

AVM’lerde mescid krizi büyüyor ....

Alış-veriş merkezlerinde mescid bulunmaması büyük tepki topluyor...

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte günlerin kısalması sonucu alışveriş merkezlerinde alışverişe dalan ve vaktin nasıl geçtiğini anlamayan müşteriler Şikayetvar’a gönderdikleri şikayetlerle AVM’lerdeki mescit sorununu tekrar gündeme getirdi.

Türkiye’nin En Büyük Şikayet Portalı Şikayetvar her konuda gönderilen şikayetlerle vatandaşların nabzını tutmaya devam ediyor. Son dönemde tekrar AVM’lerdeki mescit bulunmadığına şikayetlerinin artması üzerine günlerin kısalıp namaz vakitlerinin birbirine çok yakın olmasının neden olduğu görüldü.

Şikayetler Arttı

Tüketicinin her ihtiyacını kolayca karşılayabileceği kimi alışveriş merkezlerinde (AVM) vatandaşların ibadetlerini yerine getirebileceği ibadethanelerin, bebek bakım odalarının ve emanet odalarının bulunmaması tepkilere neden oldu.

Vatandaşlar gönderdikleri şikayetlerde “AVM’ler şehir dışına kurulmaya başladı mescitler çok uzakta kalıyor. Günler kısaldı ibadetimizi yerine getirmede çok zorlanıyoruz ve eşyalarımızı bırakacak yer bulamıyoruz. AVM’lerin bodrum katlarında bulunan ibadethaneler yerine kadın ve erkeklerin rahatlıkla kullanabilecekleri geniş ve kullanışlı mescitler istiyoruz.

Alışveriş merkezlerine gittiğimizde ibadetimizi yapamayacak mıyız? Gerek mutfak alışverişi gerekse mağazaları gezmek için ailece AVM’lere gidiyoruz. Her gittiğimizde ise nereden baksanız 3-4 saat vakit geçiriliyor. Bu arada namaz kılma ihtiyacımız olduğunda yetkililerden mescidimiz yok yanıtı ile karşılaşıyoruz. İhtiyaçlarımızın karşılanabileceği her şey mevcutken ufak bir odanın mescit olarak ayrılmaması çok üzücü bir durum. Kira bedeli AVM yönetimini sıkıntıya sokmaz.

Alışveriş yapmaya giden insanların bütün ihtiyaçları düşünülmüş. Ancak büyük bir bölümü Müslüman olan bir ülkede, namaz kılmak için 15-20 metrekarelik bir alan bile ayrılmamış. AVM'ler, müşterilerinin sosyal ihtiyaçları için farklı imkanlar sunuyor. Ama genelde ibadet konusu göz ardı ediliyor.Mescit bulundurmayan AVM’ler özellikle günlerin kısaldığı şu günlerde ibadetlerini kaçırmak istemeyen vatandaşları zor durumda bırakıyor” dediler.

Diyanetin Yanıtı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit, gelen şikayetlerin ardından “Türkiye’de ibadethane yapımına izin verme yetkisi İmar Kanunu’nun geçici ikinci maddesi uyarınca mülki amirlerdedir. Camiler hakiki veya hükmi şahıslar tarafından yaptırılmakta ve idame ettirilmekte olup yönetimleri ise Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılmaktadır” şeklinde açıklama yaptı.

yazete


Güncel Haberler

MollaCami.Com