Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Diyanet de dizi çekecek

Televizyon yayıncılığının hızla geliştiği ülkemizde bir televizyon da Diyanet İşleri Başkanlığı kuruyor.
Gelecek yıl yayına başlayacağı duyurulan 'Diyanet Televizyonu'nda başta dizi filmler olmak üzere, cuma vaazları, hac-ezan-mevlit-gibi konularda belgeseller, çizgi filmler, tarihî şahsiyetlerin hayatları ve Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını anlatacak sinema filmi olacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Dinî Yayınlar Genel Müdürü Yüksel Salman, "Piyasada pek çok yapım var. Bunlar değişik açılardan değerlendirilebilir, ama biz kendi kulvarımızda en doğrusu neyse, en kalitelisi neyse, kendimizle yarışmak ve doğrunun adresi olmak istiyoruz." dedi.

İçeriği henüz netleşmeyen kanalın kimliği üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Yayınlar TRT tarafından tahsis edilen bir kanal üzerinden izleyiciye ulaşacak. Yayın çıkışı TRT üzerinden olmakla birlikte, yayının programlanması, yayına hazırlanması Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak. Bu arada televizyonda çalıştırılmak için 100 personel alımına yönelik girişimler de başlatıldı. 'Çocuklara en etkili nasıl ulaşabiliriz?' sorusu üzerinde durduklarını aktaran Salman, "Mesela doğruluğu, dürüst olmayı, arkadaşları ile birlikte güzel geçinmeyi, komşuları ile iyi geçinmeyi tamamen bir çizgi film ortamında, dizi film ortamında, insanları sıkmadan zevkle izleyebilecekleri bir ortamda sunmak istiyoruz. Hem verdiğimiz mesajın doğru olmasına hem de bugünkü insanların ihtiyaçlarına cevap vermesine dikkat edeceğiz." diye konuştu.

Sıkça eleştirilen dizilerin hatırlatılması üzerine Salman, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu alanda kendisi ile yarışacağını söyledi. Salman, "Biz doğru işler yaptığımız sürece, doğruyu gösterdiğimiz sürece insanlar daima doğrunun, iyi işlerin ve kalitenin yanındadır diye düşünüyoruz. Piyasada pek çok yapım var. Bunlar değişik açılardan değerlendirilebilir ama biz kendi kulvarımızda en doğrusu neyse, en kalitelisi neyse, kendimizle yarışmak ve doğrunun adresi olmak istiyoruz." dedi.

ZAMAN


Güncel Haberler

MollaCami.Com