Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bayram için 100 ton lokum üretildi



Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Ramazan Bayramı nedeniyle yöreye özgü 100 ton lokum üretildi. Halk, Safranbolu lokumuna yoğun ilgi gösteriyor.
Safranbolu'da bayramın yaklaşması ile lokum imalatçılarında hummalı çalışma başladı.1942 yılından beri Safranbolu'da lokum üretimi yapılıyor. Bugün ilçede 7 firma lokum işi yaparken, yaklaşık 100 aile geçimini lokumculuktan sağlıyor.

Safranbolu lokumunun büyük ilgi gördüğünü belirten Safrantat Üretim Müdürü Eda Yetimoğlu, "Türkiye'de ve hatta dünyada Safranbolu lokumları kalitesi ve tadı ile yer almıştır. Biz firma olarak özel toz şekerden imal ediyoruz, lokumlarımızın içinde sıfır glikoz oranı bulunmaktadır. Bu da genzi yakmadığı için ağızda hoş bir tat bırakmaktadır.Ayrıca duble fındıklı lokumlar sadece Safranbolu'da üretilmektedir. Bu özellikleri nedeniyle Türkiye'de ve dünyada isim yapmıştır" dedi. Ramazan Bayramı önce son olarak ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği ve Yönetim Sistemi belgesini aldıklarını belirten Yetimoğlu, "Hijyenik şekilde ürettiğimiz lokumlarımızı özel laboratuarımızda titiz sağlık kontrollerinden geçirdikten sonra tüketicilerimizin beğenisine sunmaktayız" dedi. Yetimoğlu, sadece bayrama özel 30 ton lokum imal ettiklerini ekledi.

İlçedeki Kent Tarihi Müzesi'nde, 1940'lı yıllarda Safranbolu'da lokum üretimde kullanılan malzemeler sergileniyor.

CİHAN


Güncel Haberler

MollaCami.Com