Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kitap kurdu Abdullah dede

Amasya'nın Suluova ilçesine bağlı Kapancıağlı köyünde yaşayan 78 yaşındaki Abdullah Kuzucu tam bir kitap kurdu.
http://image.samanyoluhaber.com/Images/News/2010629/141538_dede.jpg
Okumayı kendi çabalarıyla öğrenen Abdullah dede, evine küçük bir kütüphane kurmuş. Kitabın haricinde gazete de okuyan Kuzucu, her gün 10 kilometre yolu çoğu zaman yaya kat ederek gazete almayı ihmal etmiyor. 4 gazete takip eden yaşlı kitap kurdunun, en büyük hayali ise köyüne kütüphane kurup kitaplarını oraya bağışlamak.

Okuma-yazmayı 18 yaşında öğrendiğini anlatan Kuzucu, "O yıllardan beri tarihî, dinî, Arapça kitaplar okuyorum. İlim çok önemli. Günümüz insanı ilmin kıymetini bilmiyor, okumuyor. Allah'ın 'Oku' emrinden yola çıkarak hem gazetemi hem de Kur'an-ı Kerim okuyorum." diyor. Basının bir güç olduğunu ifade eden Abdullah dede, "İnsan araştırmalı, öğrenmeli. Gazeteler olmazsa insanı gaflet basar, gazeteler insanı aydınlatıyor.

Gazetelerde önemli bulduğum yazıları keserek arşivliyorum." diye konuşuyor. Kuzucu, insanın yemeye-içmeye para ayırdığı gibi kitap almaya da ayırması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam ediyor: "Aç gezerim ama gazetesiz gezmem, her gün ortalama dört gazete okurum, köyden gidemediğim zamanlarda gazetelerimi mutlaka birine bayiden aldırtırım.

Bazen sabah namazından sonra yola çıkıp 10 kilometre yolu yayan gidip geliyorum. Yolda alan olursa arabayla dönüyorum." Eşi vefat ettiği için oğluyla birlikte yaşayan Abdullah dede, gençlere televizyon karşısından uzaklaşıp, kitap ve gazete okumalarını tavsiye ediyor.

ZAMAN


Güncel Haberler

MollaCami.Com