Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İstanbul'da Sel Felaketi

İSTANBUL'DA SEL FELAKETİ

İKİTELLİ'DE SÜRÜCÜLER KURTARILMAYI BEKLİYOR


İstanbul ve çevresinde gece yarısından itibaren başlayan şiddetli yağış hayatı felç etti. Aşırı yağış nedeniyle Ayamama Deresi taştı, İkitelli Basın Ekspres yolu sular altında kaldı. Vatandaşlar araçların üzerine çıkarak hayatta kalmaya çalışıyor. TEM otoyolu, Silivri E-5 yolu ve İkitelli'ye çıkan tüm yollar şu anda kapalı.
Ambulans ve itfaiye ekipleri mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarını yürütüyor. Havaalanından gelen araçlar ise D-100 Karayolu'na yönlendiriliyorlar. Havalanına gitmek isteyenler için de TEM Otoyolu'nun İkitelli mevkiinin kapalı olduğu belirtildi.

Bu arada Başakşehir'de de yüzlerce ev ve işyerinin sular altında kaldığı öğrenildi. Çatalca'da da yollar ve köprüler çöktü. Eski Tekirdağ - İstanbul yolu tamamen kullanılamaz hale geldi.

Ayamama ve Tavukçu derelerinin yağış nedeniyle taştığı gözlenirken dere yakınlarındaki bir binanın yıkıldığı bildirildi.

Yeni Bosna'daki bazı fabrikaları da su bastığı bildirildi. Fabrikalardaki bazı eşyaların suyla birlikte çevreye yayıldığı gözlendi.

İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Çakmak, sel baskının yaşandığı Basın Ekspres yolundaki arama kurtarma çalışmalarına 4 askeri helikopter ve 8 arama kurtarma botunun katıldığını, bot sayısının 1 saat içinde 30'a çıkarılacağını bildirdi.

Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Basın Ekspres yolunun şu an tamamen kapalı olduğunu, Bahçeşehir Hamam Deresi civarında da sel baskını yaşandığını kaydetti.

Bu bölgelerde trafiğin kesilerek söz konusu güzergahlara gidenlerin engellendiğini ifade eden Çakmak, şunları kaydetti:

''Arama kurtarma ekiplerimiz şu anda o civarda çalışmalarını sürdürüyor. Arama kurtarma çalışmalarına 4 askeri helikopter ve 8 arama kurtarma botu da katılıyor. 1 saat sonra bot sayısı, diğer bölgelerden de çekeceklerimizle birlikte 30'a çıkacak.

İnsanların çaresizlik içinde oldukları görülüyor. Ama bunlardan kendilerine ulaşılıncaya kadar kendi güvenliklerini sağlamaya gayret etmelerini istiyoruz. Biz de Afet Koordinasyon Merkezi'nde ekipleri yönlendirme çalışmalarımızı aldığımız bilgiler doğrultusunda sürdürüyoruz.''

[right]09.09.2009
Habertürk
[/right]

Rabbim yardım etsin

Rabbim kulunu terbiye ediyor. Böyle mübarek günlerde, bu olaylar yaşanıyorsa dönüp şöyle bir kendimize bakmamız lazım. Bu olaylarda sabırla bekleyip ders çıkaranlara mevlam yardım eylesin. :(

Paylaşım için teşekkürler kardelen54 kardeşim.


Rabbim yardım etsin

Böyle mübarek günlerde, bu olaylar yaşanıyorsa dönüp şöyle bir kendimize bakmamız lazım.


Çok haklısınız. İbret alanlardan oluruz inşaallah. Hem maddi, hem manevi...

Habere ilginize ben teşekkür ederim.

Rabbim kulunu terbiye ediyor. Böyle mübarek günlerde, bu olaylar yaşanıyorsa dönüp şöyle bir kendimize bakmamız lazım. Bu olaylarda sabırla bekleyip ders çıkaranlara mevlam yardım eylesin.

Paylaşım için teşekkürler kardelen54 kardeşim.


Güncel Haberler

MollaCami.Com