Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Vizesiz seyahat tamadır!

Vizesiz seyahat tamadır!

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği, sanatçılar, bilim adamları, sporcular ve şoförlerin, bugünden geçerli olmak üzere, Türkiye'deki ikametlerini korumak kaydıyla ve iki ayı geçmeyecek şekilde Almanya'ya vizesiz giriş yapabileceğini bildirdi

ANKARA - Büyükelçilikten yapılan açıklamada, Avrupa Adalet Divanının "Soysal davasında" verdiği 19 Şubat 2009 tarihli karar doğrultusunda, Almanya'nın idari uygulamasında değişiklik yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Türk vatandaşlarının, bugünden geçerli olmak üzere, Türkiye'deki ikametlerini korumak kaydıyla, yalnızca aşağıda belirtilen seyahat amaçları doğrultusunda iki ayı geçmeyecek şekilde Almanya'ya vizesiz giriş yapabileceği" kaydedildi. "-Seyahat edecek kişi, Türkiye'de faaliyet gösteren bir işveren adına geçici bir süreyle hizmet vermek amacıyla, sınır aşan kişi ve yük taşımacılığında şoför olarak görev yapıyorsa veya Türkiye'den teslimatı yapılmış sistem ve makinelerin montajını, bakımını ve tamir işlerini yapmakla görevliyse, -Seyahat edecek kişi, kazanç getirici bir hizmet sunmak üzere sanatsal açıdan özel değeri olan bir sunum veya gösteri yapacak uluslararası düzeyde kabul gören ve tanınan bir sanatçıysa; bilimsel açıdan özel değeri olan bir sunum yapacaksa; sportif amaçlı gösteri yapacak profesyonel sporcuysa..." Vize almaksızın Almanya'da bulunma hakkının, sadece belirtilen hizmetlerin yerine getirilmesi süresini kapsadığı ve sadece Almanya için geçerli bir uygulama olduğu belirtilerek, "Yani diğer Schengen ülkelerinde bu uygulama geçerli değildir" denildi. Bu uygulamanın, Almanya'ya hizmet almak için seyahat edecek veya orada kalmak isteyen kişileri kapsamadığı kaydedilerek, başka bir amaçla seyahat edilecekse veya daha uzun sürecek bir seyahat düşünülüyorsa mutlaka vize talebinde bulunulması gerektiği ifade edildi.

"GEREKLİ BELGELERİ YANINDA BULUNDURMALI"
Vizesiz giriş yapabilmek için gerekli koşulların olup olmadığının, Almanya'ya giriş yaparken sınır kapısındaki yetkili makamlar tarafından da genellikle kontrol edildiği bildirilen açıklamada, vize muafiyeti uygulanan kişinin seyahat amacını kanıtlayabilmek için, giriş yapan kişinin buna ilişkin somut belgeleri hem giriş yaparken, hem de Almanya'dan çıkış yaparken yanında bulundurması gerektiği vurgulandı. Almanya'nın Ankara'daki Büyükelçiliği ile İstanbul ve İzmir'deki Başkonsoloslukların bu konuda bilgi vermeye ve yardımcı olmaya hazır olduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Almanya'ya seyahat etmeden önce, isteğe bağlı olarak, Almanya'nın Türkiye'deki dış temsilciliklerinden 'Vize Muafiyet Belgesi' temin etme imkanı bulunmaktadır. İhtiyaç halinde, seyahat edecek olanlar, 8 Haziran 2009 tarihi itibariyle büyükelçiliğin veya başkonsoloslukların vize bölümlerine doğrudan veya posta yoluyla 'Vize Muafiyet Belgesi' almak için başvuruda bulunabilirler. Bu imkandan faydalanmak isteyenler için büyükelçilik ve başkonsoloslukların vize bölümleri pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri saat 14.00 ile 16.00 arasında açık olacaktır. (1 Temmuz ve 31 Ağustos tarihleri arasında uygulanan yaz çalışma saatleri nedeniyle İzmir Başkonsolosluğu çarşamba günleri saat 14.00 itibariyle kapalıdır.)" "Muafiyet Belgesi" almak için, seyahat tarihinden en az 10 gün önce Almanya'nın yetkili dış temsilciliğine başvuruda bulunulması gerektiği vurgulanan açıklamada, "Ancak Almanya'nın dış temsilciliklerinden alınan bu belge, sınır kapısındaki Alman makamlarını, gerekli görmeleri halinde, vizesiz giriş yapma şartlarının yerine getirilip getirilmediğini kontrol etme hakkı konusunda bağlamaz" denildi. Vizesiz giriş yapma imkanı ve bunun için gereken belgeler hakkındaki ayrıntılara, www.ankara.diplo.de adresinden ulaşılabileceği bildirildi.

Sanatçı değilim, bilim adamı değilim, sporcu değilim, şoför değilim... Ben insan değil miyim yahu ;D

Neyse iş icabı yurtdışına gitmesi gerekenlerin şu konsolosluk macerasını yaşamamaları güzel birşey. Hele ki son zamanlarda Almanya'nın tavrı çok üzücüydü. Resmen günlük atıyorum 150 başvuru yapılıyorsa bunun 50'sini bile kabul etmiyorlardı.

İş için seyahat edecek olanların önü açık, turistlik amaçla ziyaret yapmak isteyenler düşünsün artık ::)

Haber için teşekkürler Gurbetçi kardeşim.


Güncel Haberler

MollaCami.Com