Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


yeni bir hastalık ( Domuz gribi )

ABD'nin New York kentinde bir grup lise öğrencisinde domuz gribi olduğu tespit edildi.
New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg yaptığı açıklamada, Amerikan Hastalık Kontrolü ve Önleme Merkezi'nin, kentin Queens bölgesindeki St. Francis Koleji öğrencilerinden 8'inde domuz gribi saptandığının doğruladığını bildirdi.
Hastalığın hafif seyrettiğini ve öğrencilerin iyileşmekte olduğunu söyleyen Bloomberg,okulun iki günlüğüne kapatıldığını açıkladı. Bloomberg, öğrencilere ''Hastalanırsanız evde kalın, dışarıya çıkmayın, panik edilecek bir durum yok'' mesajını verdi.
Okulda 100 kadar öğrencinin grip benzeri şikayetlerde bulunduğu, bazı öğrencilerin iki hafta önce bahar tatili için Meksika'nın Cancun kentine gittiği öğrenildi.
Domuz gribi belirtilerinin görülmesinin ardından okulun 75 öğrencisine tahlil yapılmıştı.
Öte yandan, kentin Bronx bölgesindeki bir yuvada da bir öğrenciye tahlil yapıldığı ancak sonucun negatif çıktığı öğrenildi.
MEKSİKA'DA BEŞ ŞÜPHELİ ÖLÜM
Bu arada, Meksika'nın başkenti Meksiko'nun Belediye Başkanı Marcelo Ebrard, 5 yeni şüpheli ölüm olduğunu açıkladı.
Ebrard, domuz gribiyle ilgili son bilgileri açıkladığı basın toplantısında, ''73 kişi hastanede tedavi görüyor, 59 kişi taburcu edildi, 5 kişi öldü'' dedi.
Meksika Sağlık Bakanlığından bir kaynak da domuz gribinden ölü sayısının 20 olduğunu, şüpheli ölü sayısının ise 61 olduğunu ifade etti.
-DSÖ: ''DOMUZ GRİSİ VİRÜSÜ EVRİM GEÇİRİP ÇOK DAHA TEHLİKELİ HALE GELEBİLİR''
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Meksika'da ölümlere yol açan domuz gribi virüsünün evrim geçirip çok daha tehlikeli hale gelebileceğini açıkladı.
DSÖ yetkilisi Keiji Fukuda, telefonla düzenlediği basın toplantısında, ''Virüsün evrim geçirmesi kuvvetle muhtemel. Virüs evrimleştiğinde, bunun halk sağlığı için çok daha tehlikeli hale gelmesi de açıktır'' ifadesini kullandı.
DSÖ, dün Meksika ve ABD'de ortaya çıkan ve insandan insana geçen yeni A/H1n1 tipi domuz gribi virüsünün salgın hale gelme olasılığının yüksekliği konusunda uyarıda bulunmuştu.
BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA: ENDİŞEYE GEREK YOK
ABD yönetimi, domuz gribi ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini, vatandaşlarının panik yaşamasına gerek olmadığını açıkladı.
Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs, Amerikan televizyonu NBC'ye verdiği demeçte, salgına karşı gerekli önlemlerin alındığını, Başkan Barack Obama'nın da düzenli olarak bilgilendirildiğini söyledi. Beyaz Saray'ın, domuz gribinin ABD'deki 11 vakanın dışında yayılması durumunda yapılacaklarla ilgili olarak da bir açıklama yapması bekleniyor. Domuz gribi yüzünden Meksika'da 81 kişi hayatını kaybetti.
ÇİN'DE 'DOMUZ GRİBİ' ALARMI VERİLDİ<7B>
SARS, Hanta ve kuş gribi derken şimdi de domuz gribi salgını başladı. Meksikalı yetkililer ülkeyi etkisi altına alan grip salgınında ölenlerin sayısının 81'e çıktığını açıkladı. Salgın ABD'ye de yayıldı. Hastalıktan ölenlerin büyük bölümünü 20 ila 45 yaşlarındaki kişiler oluşturuyor.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de Kuzey Amerika'daki domuz gribi salgınıyla ilgili olarak "uluslararası endişeye yol açan acil durum" ilan etti.
Domuz gribi nedeniyle Meksika'nın başkenti Meksiko'da okul, müze, kütüphane ve devlet tiyatrolarının kapatıldı. Okullar 6 Mayıs'a kadar, müze ve tiyatrolar da 1 hafta kapalı kalacak. Kiliselerde pazar ayinleri iptal edildi. Ülkede 1324 kişi domuz gribi şüphesiyle tıbbi gözetim altına alındı.
Sağlık uzmanları, hastalığa grip virüsünün normalde domuzları etkileyen ancak bazen insanlara da bulaşan bir tipinin dönüşüm geçirmiş halinin yol açtığını düşünüyor.
AŞISI YOK
Uluslararası bir salgına yol açabileceği uyarısında bulunulan bu virüse karşı geliştirilmiş bir aşı bulunmuyor. Sadece domuzlara karşı yapılan bir aşı mevcut. A/H1N1 olarak adlandırılan virüs, insan, domuz ve kuş gribi virüslerinin karışımından oluşuyor. Virüs domuz etinin yenmesiyle değil, solunum yoluyla bulaşıyor. DSÖ' ye göre, A/H1N1virüsü insandan insana bulaşabiliyor.
ULUSLARARSI ÖNLEMLER
ÇİN
SARS salgınının çıktığı, dünya genelinde binlerce insanın öldüğü ve kuş gribinin halen hüküm sürdüğü Çin de alarma geçti. Yılda 97,9 milyon ton ile dünya genelinde tüketilen domuz oranının yüzde 50'sine sahip Çin'in havaalanlarında tedbirler arttırıldı. Önlem için domuzlara aşı vurulmaya başlandı. Çin'deki domuz tüketimi her yıl yüzde 3, yani 1,2 milyon ton artmakta. Bilindiği gibi 2003'te patlak veren kuş gribi virüsü H5N1'den en çok Çin, Vietnam ve Tayland gibi Asya ülkeleri mustarip olmuştu. Şu ana kadar kuş gribinden en az 257 kişi hayatını kaybetti.
YENİ ZELANDA
Yeni Zelanda'da Meksika'dan dönen ve bazısı grip belirtisi gösteren 25 kişi karantina altına alındı.
ABD
New York St. Francis Lisesi'nde 200 öğrenciden 8'inde domuz gribi virüsü saptandığını açıkladı.
JAPONYA
Japonya'da da havaalanlarında önlemler arttırıldı. Özellikle Filipinler Meksika'dan gelen ve ateşi olan yolcuların karantinaya alabileceği belirtildi.
AVUSTURALYA
Yetkililer, Meksika'ya giden ve grip benzeri hastalık geçirenlerin doktora gitmelerini istedi. Ülkedeki havaalanları da salgına karşı uyarıldı.
MALEZYA
Malezya ise Tayland ve Hong Kong gibi DSÖ'nün yeni açıklamalarını beklediğini ve durumu yakından izlediğini bildirdi.
İSPANYA
İspanya'da ise 3 kişinin domuz gribi şüphesiyle hastanede gözetim altında tutulduğu bildirildi.

AJANSLAR
AA

haberlerde izledim...çok can sıkıcı bi durum...kendileri kanıtladı yıllar önce...domuz etinde virüs var...faydalı bi eti yok diye..hala ona rağmen yediler....olacağı buydu... >:( >:( >:(

Gözünü seveyim İslâmiyet'in. Neyi yasaklamışsa muhakkak onda insanoğlu için zarar vardır. Tek çıkış İslâmiyet... :)


Gözünü seveyim İslâmiyet'in. Neyi yasaklamışsa muhakkak onda insanoğlu için zarar vardır. Tek çıkış İslâmiyet... :)teşekkürler uzaklar habaer için

acayip hızlı bir şekilde yayılıyo bide.inşllh mevlam bizlerede vasıl eylemz bu virüsü.AllAH'IM CÜMLEMİZİ MUHAFAZA ETSİN.NASILDA BİRDEN BİRE ORRTALIK KARIŞTI. :-\
tşkkrlr kardeşim.

Bazı arkadaşlar domuz gribinin domuz eti yemekle geçtiğini düşündüğünü görüyorum.Biz müslümanlarda olsa dış pazarımız kapanır bizi karantina adı altına alırlardı ama korkulacak bişey yok çünkü hava ile geçen bir rahatsızlık biz türküz bize bişey olmaz...selametle kalın...


Bazı arkadaşlar domuz gribinin domuz eti yemekle geçtiğini düşündüğünü görüyorum.Biz müslümanlarda olsa dış pazarımız kapanır bizi karantina adı altına alırlardı ama korkulacak bişey yok çünkü hava ile geçen bir rahatsızlık biz türküz bize bişey olmaz...selametle kalın...


peki ayni ortamdaysak ne olacak :) bunun Turklukle ne alaksi var simdi kardesim :)
Rabbim muhafaza etsin ins. :(

domuzu yiye yiye nolacak işte domuz olup ölüyorlar birde zararları var ölüp gitmiyolar yemeyenleride öldürüyor domuz oğlu domuzlar


Gözünü seveyim İslâmiyet'in. Neyi yasaklamışsa muhakkak onda insanoğlu için zarar vardır. Tek çıkış İslâmiyet... :)


kardeşime katılıyorum ;)


domuzu yiye yiye nolacak işte domuz olup ölüyorlar birde zararları var ölüp gitmiyolar yemeyenleride öldürüyor domuz oğlu domuzlar


;D +


Gözünü seveyim İslâmiyet'in. Neyi yasaklamışsa muhakkak onda insanoğlu için zarar vardır. Tek çıkış İslâmiyet... :)



Bilindik pek çok hastaligi olmasina ragmen yemeye devam ediyorlardi, simdide yesinler hadi !!

Gerçi bunlar onunda çaresini buluyorlar, bir zamanlar bir hinzir cinsinde hastalik bulunmustu daha sonralarida o hinzirlarin bir kisminin egeturk tarafindan alindigi soylentisi yayilmisti ve ne yazikki musluman kardeslerimiz de aldirmadan yediler :-X

Diger yandan da bizim guzelim sebzelerimize bahane bulup gumrukte curutturuyorlar >:(

Mevlam muslumanlari bu hastaliktan korusun, Hepimizin temkinli olmamizi saglasin.

[b] :-[ :-[ Arkadaslar bi onceki mesajda farkli bilgi vermisim nedense aklimda boyle kalmis :-\
Kullanilanlar hastalikli hinzir degil soguktan donmus sigirlarmis.

Gerçi pek fark eden bi'sey olmadi, nasil olsa ikiside mundar !!
(:

haber için tşklr ;)

domuz gribi, allah'ın domuz etini haram kılmasının hikmetlerindendir
http://www.mollacami.net/forum/index.php/topic,21499.0.html

Bu hayvanın etinin yenmemesi ile gribi farklı durumlar.

Günümüz Türkiye'sinde domuz çiftlikleri bulunduğu için tehlikede olduğumuzu düşünüyorum. Umarım Meksika domuzu gelmiyordur bize ::) :-\

Domuz etinin yenmesi Kur'an'da yasaklandığı için çoğu yorumlar "etinin yasaklanmasında vardır bir hikmet" izinde olmuş. Bunun adı domuz gribi değil de inek gribi de olabilirdi! Sorun sözkonusu hayvan değil, hastalık olmalı bence.

Ayrıca dikkatinizi çekti mi bilmem, son zamanlarda hayvanlar üzerinden mikrop yayılması durumu moda oldu. Kuş gribi dendi kuşlardan iğrenildi, kene vakası çıktı parklardan, çarklardan uzaklaşıldı. Şimdi de domuz gribi vakası. Merak ediyorum önümüzdeki yıl hangi hayvandan hangi hastalığı yayacaklar?

Yoksa bunlar bir oyun mu? Ve bizlerde onların oyuncağımıyız?


Güncel Haberler

MollaCami.Com