Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Stalin'in Hitler üzerindeki planı

Stalin'in Hitler üzerindeki planı
Ortaya çıktı...



İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi lideri Adolf Hitler'in öldürülmesi için talimat veren eski SSCB diktatörü Jozef Stalin'in, son anda kararından vazgeçtiği ortaya çıktı. Stalin'in, Hitler'in yerine geçecek yeni Alman yönetiminin ABD ve İngiltere ile işbirliğine gireceğinden korktuğu için kararından vazgeçtiği belirtildi.

Rus Komsomolskaya Pravda gazetesine gizli sırlarını açıklayan eski Sovyet ajanı İgor Atamenko, savaş yıllarında Stalin'in Hitler'in ortadan kaldırılmasıyla ilgili suikast planlarını anlattı. Sovyet gizli servisi NKVD'de (KGB'nin selefi) Hitler'le ilgili yetkili olan emekli ajan Atamenko, Stalin'in suikastla ilgili gizli planları hakkında da bilgi verdi.

Hitler'e karşı suikast fikri ilk kez 1941 yılının sonbahar ayında ortaya çıktı. Almanlar Moskova'nın kapısına kadar geldiğinde Sovyetler Birliği başkentin de elden gidebileceğini düşünüyordu. Naziler Moskova'yı aldıkları zaman Kızıl Meydan'da askeri tören yapmayı planlıyordu. NKVD bu tören sırasında Hitler'i öldürmek için özel operasyon hazırladı. Operasyon için NKVD'nin 2. (casus-kundaklama bölümü) bölümü Başkanı Pavel Sudoplatov'a görev verildi. Operasyona göre Hitler Moskova'da bulunduğu sırada oluşturulan gizli ajanlar tarafından öldürülecekti. Fakat Almanlar Moskova'yı ele geçiremediler.
Sovyet istihbaratı Hitler'e yönelik suikast planından vazgeçmedi. 1943 yılında Sovyet istihbaratı Hitler'in Ukrayna'nın Vinnitsa bölgesindeki bir karargahı sık sık ziyaret ettiğine ilişkin istihbarat aldı. O dönemde bir gerilla grubunun başında bulunan Dmitri Medvedev ve takımı oraya paraşütle atıldı. Sovyet efsanevi casusu Nikolay Kuznetsov da Nazi liderinin karargahla ilgili planını öğrendi. Fakat 1943 Ekim isyanının ardından Hitler, Vinnitsa bölgesindeki karargahı başka bir bölgeye taşıdı. Böylece ikinci suikast planı da başarılı olamadı.


Ardından Sovyet istihbaratı Hitler'i Almanya'da öldürmeye karar verdi. Hitler'in yakın çevresinden bir kişinin bulunması kararlaştırıldı. NKVD böyle bir adamı da buldu; İgor Miklaşevski. Miklaşevski'nin dayısı ünlü sanatçı Vsevolod Blyumental-Tamarin savaşının ilk günlerinde Almanların tarafına geçerek Berlin'e yerleşmişti. NKVD yeğen İgor Mişlaşevski'yi operasyona hazırladı. Miklaşevski çatışmaların birinde Almanlara "gönüllü" olarak esir düştü. Almanlar onu denemek için idamla tehdit ettiler. Fakat NKVD'nin kısa sürede yetiştirdiği ajan "idam sahnelerinden" korkmadı. Daha sonra dayısı Blyumental-Tamarin durumu öğrenince yeğenini Berlin'e yanına aldı. Ajan Mişlaşevski Berlin'de Hitler'in eşi Eva Braun'un en yakın arkadaşı olan Rus bayan sanatçı Olga Çehova ile irtibata geçti. Aslında Çehova da NKVD'nin gizli ajanı idi. NKVD'nin planına göre, Çehova ve Miklaşevski ortaklaşa Hitler'e yönelik suikast yapacaktı.

Fakat Stalin son anda suikast operasyonunu durdurdu. Stalin, Hitler'in yerine geçecek yeni Alman yönetiminin ABD ve İngiltere ile işbirliğine gireceğinden korkuyordu. Sovyet istihbaratına göre, 1942 yılında Ankara'da Papa 12. Piya'nın girişimleriyle Vatikan temsilcisi ile Alman Dışişleri Bakanı Von Papen arasında gizli bir görüşme gerçekleşmişti. Görüşmede İngiltere, ABD ve Almanya arasında bir barış imzalanması konusunda Popen'in etkisinden yararlanmak istenilmişti. Söz konusu anlaşma SSCB'yi savaş yıllarında çok zor durumda bırakabilirdi.
1944 yılında NKVD Hitler'i öldürmek için Stalin'le yeniden bir değerlendirme yaptı. Ancak Stalin "Kesinlikle olmaz." diyerek, istihbaratın talebini kabul etmedi.



Cihan

Al birini, vur öbürüne!... :)


Al birini, vur öbürüne!... :)


ölede be hitleri yeğlerim severim sayarım ;D ;D ;D

adam bi günde koskoca avrupanın haritasını değiştirdi...

milyonları ardından sürükledi..

antifiriz i buldurdu...

en güzeli yahudilerin sayısını biraz azalttı...

Sen sev, ben sevemiyorum.

Ama şuda bir gerçek ki; Stalin, Hitler'den de zalimdi.

"gün gelecek öldürmediğim her yahudi için bana kızacaksınız" HİTLER
bu konuda hitlere katılıyorumm ;) ;)


"gün gelecek öldürmediğim her yahudi için bana kızacaksınız" HİTLER
bu konuda hitlere katılıyorumm ;) ;)
Adam dünyanın başına bela kesilceklerini biliyormuş mu diyorsun..

adam doğuştan yahudi düşmanı değil,dünyayı tanıdıkça nerde ne tür bi pislik var bakıyorki arkasında yahudi var ondan sonra nefret ediyor... aynı durum günümüz içinde geçerli değil mi ??? ???


Güncel Haberler

MollaCami.Com