Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Emniyet Özel Harekât Daire Başkanı'nın sır intiharı

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay intihar etti. Önceki gece aracının için- de yaralı olarak bulunan Oktay, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay, Emniyet'i yasa boğarken Özel Harekât Daire Başkanı'nın yakınları, intihar bilgisine inanmıyor.



Arabası çamura saplandığı için sinirlenen Oktay'ın, "Tüm aksilikler beni buluyor." diyerek tabancasını sağ şakağına dayayıp tetiğe bastığı iddia edildi. Emniyet yetkililerine göre, intihar bir anlık buhran sonucu gerçekleşti. Ölüm haberinin ardından baba Muhammet Oktay fenalaşarak hastaneye kaldırılırken, Behçet Oktay'ın amcasının oğlu Atilla Oktay, ilginç bir açıklamada bulundu. Kuzeninin solak olduğunu belirten Atilla Oktay, "Sağ elle nasıl intihar eder?" diye sordu. Oktay'ın intihara teşebbüs ettiği sırada ise yanında işadamı arkadaşı Seyit A.'nın bulunduğu öğrenildi. İbrahim Şahin'in 1996 yılındaki Susurluk soruşturmasından sonra görevinden alınması üzerine Özel Harekât Daire Başkanlığı'na atanan Behçet Oktay, 13 yıldır Özel Tim'in başındaydı. Oktay'ın ismi, Ergenekon soruşturması kapsamında 9. ve 10. dalgalarda İbrahim Şahin'le bağlantılı olarak gözaltına alınan Özel Harekât polislerinin ifade-leriyle gündeme gelmişti.

Emniyet Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay önceki gece saat 02.10 sularında Dikmen Keklikpınarı'nda bulunan Park Vadi Evleri önünde aracında intihar etti. Edinilen bilgiye göre Oktay, arkadaşları eski Karabük Emniyet Müdürü Mesut İnce, emekli Emniyet Müdürü Mehmet Yasak, eski milletvekili Mücahit Pehlivan ve işadamı Seyit A. ile birlikte 'Pişirme Evi' adlı restoranda yemek yedi. Oktay ile Seyit A., saat 02.00 sularında restorandan ayrıldı. Seyit A. ile birlikte Park Vadi Evleri önüne gelen Oktay'ın aracı çamura saplandı. Aracından çıkan Oktay, "Tüm aksilikler beni buluyor." diyerek Smith Wesson marka 9.56 mm tabancasını sağ şakağına dayayıp tetiğe bastı. Silah sesini duyan bir vatandaş Polis İmdat'ı aradı. İhbar üzerine Mustafa Düzgün Karakolu'ndan bir ekip olay yerine gittiğinde Oktay'ı kanlar içinde buldu. Behçet Oktay, Gazi Hastanesi Acil Servis'e kaldırdı. Ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Oktay'ın intiharından sonra hastaneye ilk olarak polis kolejinden devre arkadaşı Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz geldi. Hastane yetkilileri, Oktay'ın hastaneye geldiğinde hayati fonksiyonlarını yitirmiş olduğu bilgisini verdi. Özel Harekâtçı Oktay'ın ailevi sebepler dolayısıyla intihar etmiş olabileceği de iddialar arasında.

Behçet Oktay'ın intiharının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Emniyet'in Dikmen'deki yerleşkesinde düzenlenen törene, eşi Şengül Oktay, kızı Gökçen Oktay ile oğulları Mehmet ve Burak'ın yanı sıra, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile diğer yetkililer ve meslektaşları katıldı. Cenaze töreninde konuşan Emniyet Genel Müdürü O. Kağan Köksal şunları söyledi: "Çok güzel hayali vardı. Özel Harekât Dairesi'nin eğitim alanını dünyanın en iyi pisti yapmaya çalışıyordu. Kısa dönemli bir buhran sonrasında büyük bir kahramana böyle bir son yakışmadı."

TSK şeref madalyasını taşıyordu

Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay, 1978'de Polis Akademisi'nden mezun oldu. Erzincan, Kars, İstanbul, Afyonkarahisar ve Bingöl'de görev yaptı. 1994-1997 yılları arasında Diyarbakır Özel Harekât Şubesi'nde görev yaptı. 1996 yılında İbrahim Şahin'in Susurluk skandalıyla gündeme gelmesi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanlığı'na atandı. Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın 7. Kolordu komutanı olduğu dönemde Diyarbakır'da görev yaparken üstün cesaret ve feragat madalyası aldı. Ergenekon soruşturması kapsamında eski Emniyet Özel Harekât Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin ile birlikte tutuklanan özel timcilerin açıklamalarıyla adı gündeme geldi. O dönemde makamında görüştüğümüz Oktay, iddialarla ilgili şunları söylemişti: "İbrahim Şahin, geçen yıl iki kez daireyi ziyaret etti. Meslek büyüğüm olması sıfatı ile kendisini misafir ettim. Ziyaretlerinde dengesiz tavırlar sergiledi. Susurluk davasından hüküm giymiş olmasına karşın silah taşıma ruhsatı ve yeşil pasaport çıkarmak için başvuru yaptığını; ancak kabul edilmediğini söyledi. Yardımcı olamayacağımı belirtince bozuldu."

Akrabası: Solaktı, sağ eliyle kendini nasıl vurur?

Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay'ın Malatya'daki yakınları, intihar iddiasına inanmıyor. Amcasının oğlu Atilla Oktay, Behçet Oktay'ın intihar edecek bir yapıda olmadığını söyledi. Atilla Oktay, Özel Harekâtçı Oktay'ın solak olduğunu, ancak sağ el ile intihar ettiği bilgisinin kendilerine verildiğini bildirdi. Kuzen Oktay, "Solak bir insan sağ eliyle nasıl kendini vurur?" diye sordu. Bu arada Behçet Oktay'ın babası Mehmet Oktay (78), acı haberi duyunca fenalaştı. Hastanede müdahale yapılan acılı baba yeniden evine getirildi. Bülend Koç, Malatya

Sedat Güneç, Alper Sancar


Güncel Haberler

MollaCami.Com