Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bu fikirler dünyayı değiştirebilir

Bu fikirler dünyayı değiştirebilir


TIME dergisi 21. yüzyılda dünyayı değiştirebileceği düşünülen olayları yazdı.

1- Ülkeler dünyanın sorunlarını çözmek için işbirliği yapacak. Bunun için 3 hedef var; çevreyi korumak, doğum oranını azaltmak, yoksulluğu bitirmek.

2- Tüketici kendi kendine hizmet edecek. Örneğin, doktora gitmek yerine ekranda ağrıyan yerimizi işaretleyip gerekli tedaviyi öğrenebileceğiz. Garson kullanmak yerine, ekrandan sipariş verebileceğiz.

3- Filmlerde oyuncular yerine konu önem kazanacak. Artık filmlerin başarısını Brad Pitt ve George Clooney gibi ünlü isimler değil, filmin konusu belirleyecek.

4- Eski teröristler topluma kazandırılacak, bunların terörü çözüm için çalışmaları sağlanacak.

5- Küresel ısınmayı için uçuk alternatifler tartışılacak. Dev aynalar kullanarak güneş ışınlarını geri yansıtmak, okyanusları demir bakımından zenginleştirerek daha çok karbondioksit emilimi sağlamak gibi.

6- Hayat yaşlılar için düzenlenecek. Yaşlılar bir yük olarak görülmeyecek, üretim ve ticaret 50 yaş ve üzerindekilere hitap edecek.

7- Doğal kaynakları zengin olan fakir ülkeler zenginleşecek. İstikrarlı para politikaları, serbest ticaret, verimli yatırım sayesinde kaynaklar daha iyi yönetilecek.

8- Kadınlara eğitim ve ekonomik fırsatlar sağlanacak. Yoksul ülkelerde kadınların üretime katılması için mikrokredi uygulaması başlatılacak.

9- Spor dünyayı şekillendirecek. En sıkı takip edilen programlar listesinde spor ve haber programları birinci sıraya oturuyor. Dünyada barışı sağlayabileceğine bile inanılan sporun küreselleşme ve kaynak yaratmada da işe yarayacağı düşünülüyor.

10- Bilim hayatın her alanında hüküm sürecek. Örneğin yemek yapmak gibi basit işler bile bir bilim dalı haline gelecek. Hangi yiyeceğin, hangi ısıda ne kadar pişirilmesi gerektiği gelişen yemek pişirme aletleri teknolojisi ve bilim sayesinde kesin olarak belirlenecek.

[right]güncel.net[/right]

çok güzelde bunlar olurmu olmaz mı tartışılır bi konu
paylaşım için teşekkürler kardelen kardeşim
imkansız bişeyin olmayacağını hatırlatıyor..

6- Hayat yaşlılar için düzenlenecek. Yaşlılar bir yük olarak görülmeyecek, üretim ve ticaret 50 yaş ve üzerindekilere hitap edecek.


Paylaşım için teşekkürler kardeşim...

Bizler zaten bu uygulamayı yani yaşlılarımıza gereken itinayı, özeni,alakayı dinimizin gereği yerine getiriyordukta

onlarında bu şekilde kararlar almasına sevindik...

Beşerin ürettigi fikirler bir noktaya kadar gider. Bu fikirlerin Dünyayı değiştirecegi muhakkak, olumsuz bir değişimde degişim sayılabilir. Olumlu bir değişim sadece Hak (c.c.) kelamıyla olur.

Paylaşım için teşekkürler kardeşim.

Yorumlarınıza katılmamak içten değil.

Dünya için demeyelim de yaşayanlar için, hakiki bir değişim gerçekten gerekiyor. Ama genelde şu vardır; madde yazmak kolaydır, zor olan uygulamadır.

3. ve 9. maddeler ne derece önemli, tartışılır. Hoş diğer maddeler de tartışılır da neyse işte düşünmüş birileri teşekkür etmek gerek :)

Gök_Sultan kardeşim hoş geldiniz ayrıca. Bileydik eski üyelerimizin sesini duyacağız daha önceden paylaşırdık bu haberi.
Başka ses verecek (eskimeyen) eski üyelerimiz de var mı yoksa ::) :)

Başlığı okuyunca daha bilimsel mevzular bekliyordum açıkçası. ::)

Bu maddeler yıllardır, ısıtılıp ısıtılıp önümüze konuyor. :-\

Lafa gelince laf çok; ama icraata gelince en ufak bir kıpırtı yok. :-X

Bu sıralar okumakla yetiniyoruz, yazılan yorumları okumaktan yazmaya fırsat gelmiyor. :) Ayrıca dört ya da beş yıl sadece tatillerde girebilecegiz Mollaya, tabi dört, beş yıl içinde unutulmaz isek eskisi gibi yeniden faal olabiliriz. :)

Haklısın Firdevs kardeşim. Dedikya yazmak kolay, önemli olan icraat...

Allah yardımcınız olsun Gök_Sultan kardeşim. Arada ses vermeyenler unutulmaya yüz tutar :P Siz de tatilleri iyi değerlendirin o zaman :) ;)


Güncel Haberler

MollaCami.Com