Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


>Bu işte bir iş var ama ne? Çarşaf çarşaf olalı böyle zulüm görmedi !




Çarşaflı CHP'li olur da çarşaflı 'stand-up'çı olmaz mı? Şaka değil gerçek; lütfen 'nasıl olur' demeyin!
39 yaşındaki Hatice Çöpoğlu aslında bir laborant. Ama başörtüsü nedeniyle işinden ayrılmak zorunda kalmış.

Yaşadığı tüm sorunları ti'ye alan Çöpoğlu, 'Kadınca Kararınca Şakalar' adlı stad-up gösterisiyle ilk kez bugün sahneye çıkacak.

Bugün saat 14.00'te Bakırköy'deki Levent Kırca Oya Başar Tiyatrosu'nda yapacağı gösteriye yalnızca kadınlar davetli.

Hatice Çöpoğlu, farklı bir insan. Geçtiğimiz aylarda Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde onu görenler "Umren hayırlı olsun" deyince, "Ben Roma'dan geliyorum." şeklinde cevap verir. Laf atan kadın önüne bakıp oradan uzaklaşır.

İşte hayatında bunun gibi birçok önyargı ile karşılaşan Çöpoğlu, 39 yıllık ömrüne sığdırdıklarını, gerçekleştireceği gösteri ile kadınlarla paylaşacak. Kadınlar matinesi kültüründen yola çıkarak hazırladığı "Kadınca Kararınca Şakalar" isimli stand-up gösterisi ile izleyenlerini gülmekten kırıp geçirecek.

İlk gösterisine yakın arkadaşlarını, eş dostu çağıran Çöpoğlu "Bizden de mi para alacaksın?" sorusuna, esprili bir dille cevap vermiş: "Hem 2.000 lira masraf edip hem de sizi mi güldüreceğim?"

Özel hayatında çarşaf giyen Çöpoğlu, sahne kıyafeti olarak tunik ve pantolonu seçmiş. Renkler tabii ki siyah. Erkeklere kapalı olan gösteride fotoğraf çekmek de yasak.

CEM YILMAZ'I BEĞENİYOR

"Hayatta hiçbir şeyi çok fazla ciddiye almamak lazım." diyen Çöpoğlu'nun en beğendiği stand-up'çı Cem Yılmaz. Yılmaz'ın sağlam bir çizgisi olduğunu söyleyen Çöpoğlu, aynı başarıyı bir kadının yakalayamamasının üzücü olduğunu dile getiriyor. Hem kadın hem de çarşaflı olması nedeniyle gelecek tepkilerden de çekinmiyor.

TEPKİLER BENİ YILDIRMAZ

Çöpoğlu, "Ben ilk kadın stand-up'çı olacağım. Allah'ın izniyle başarılı olacağıma da inanıyorum. Olumlu ya da olumsuz gelecek tepkiler beni üzmez ya da yıldırmaz, yalnızca daha fazla çalışmam için tetikler." diyor. Bir mesaj kaygısı olmadığına dikkat çeken Çöpoğlu, tamamen içinden geldiği gibi yansıtacağını vurguluyor.

AYRIMCILIĞI Tİ'YE ALMAYI BAŞARABİLİYORUM

Başörtülü, örtüsüz, sağcı solcu demeden her kadını bir noktada birleştirmeye çalışan Çöpoğlu, hiçbir görüş ve düşüncenin insanların arasını bozabileceğine inanmıyor. Gösterisinde ayrımcılık ile ilgili yaşadıklarına da değinecek olan Çöpoğlu, "Ben bunları ti'ye almayı başarabiliyorum. Bana sert bir tepki gösterildiğinde espriyle karşılık verebiliyorum. Bu cevap karşımdakinin hal ve düşüncelerini hemen değiştiriyor. Gösterimi izleyenler bu yeteneğimi de görebilecek." diyor ve ekliyor: "Yaşadığın olumsuzluklar karşısında ya katıla katıla gülersin ya da katıla katıla ağlarsın, ben gülmeyi ve güldürmeyi seçtim."

CHP'NİN AÇILIMINA DESTEK

Siyasi konulara girmeyen ve kıyafetinin değil, başarısının konuşulmasını isteyen Çöpoğlu, çarşafın toplum nazarında kabul görmesini sağlayan açılımları ise destekliyor. Çöpoğlu, bu açılımın olumsuz olduğunu düşünmüyor. Başörtüsünün bile kabul görüp görmeyeceğinin tartışıldığı meclislerde çarşafın önünün açılması onu da mutlu etmiş.

Yapılan zulum insanları ne hale getirdi, laik kesimin başörtüleleri insan yerine koymamasının sonucudur bu.. Hanımefendi kendini ispatlamak istiyor sanırım. Sahnede "ben de insanım" diye feryat ediyor aslında.. Stand-upçı olmasını kınamıyorum da, çarşaflı bir kadın bu kadar göze batmamalı.. Beni rahatsız etti açıkçası..

Bir de aklıma şu soru geldi engelleyemedim:
Acaba bu kadın gerçekten çarşaflı mı? Çarşafa girerken niyeti ne idi? haberin son paragrafına kadar bu sorular oluşmamıştı ama chp'nin açılımına destek veriyormuş. Chp'yi şimdiye kadar tanıyamadık mı? İşten kovulmasının sorumluları chp ve yandaşları değil mi? O kadar şeyden sonra bu adamları nasıl samimi bulabiliyorlar hayret ediyorum. Amaç sadece oy toplamak, yoksa başörtülüler, çarşaflılar onların umrunda mı?

Ve ardından da şu soru;
Bu kadın chp açılımının bir parçası olabilir mi?

Gerçekten düşündürücü....

Yahu bu Baykal efendi oy için çarşafa bile girerse hiç şaşırmam :D :D :D
Yerel seçimler bitsin hepsine tekmeyi basarlar, herşey yine aynı tas aynı hamam olacaktır. :-X

:( gerçekten çarşaflı olup olmadığını bende merak ediyorum.....

benim farklı teorilerim var aslında bu konu hakkında;

biliyorsunuz çarşaflı kardeşlerimiz genelde Fatih-çarşamba-balat civarında ikamet ediyorlar,

ne tesadüf! bu semtler hakkında son zamanlarda hızlı çalışmalar var,

nasıl derseniz;rum-ortodoks klisesinin ekümeniklik iddiası çerçevesinde bu bölge boşaltılmaya çalışılıyor yavaş yavaş,

hatırlarsanız bu bölgede iki-üç cinayet işlendi,

ve kargaşa yaratılmaya çalışıldı,

şimdi chp nin bu lüzumsuz ataklarınında bu koplonun bir parçası olabileceği zannını taşıyorum açıkçası,

evet bu işte bir iş var ama ne?

zaman gösterecek demeden önlem alınması ,akıllı,ferasetli ve basiretli olunması gerektiğini düşünüyorum..........

Chp den her şeyi beklerim!

Rabbim yurdumuza ve müslümanlara zeval vermesin.
Ülkemizde fitne çıkaranları, yurdumuzun parçalanması için ellerinden gelen ne varsa yapanları, Ülkemizi şahsi çıkarlari uğruna, yalan yanlış ve düşmanlarımızın istediği doğrultuda karalayanları Allah ıslah eylesin. Islah olmayacaklarsa da Rabbim kahhar ismiyle onları Kahr eylesin..(Amin)

Çok farklı görüş açıklamaları yapılabilecek bir durum. Ama anlatamamaktan ve yanlış anlaşılmaktan korkuyorum :-X

Tek bir şeyi dile getirmek isterim ki; başlarını kapatan bayanlar neden sistemin/siyasetin içerisinde var olmak için çaba gösterirler? Anlayamıyorum.
Onlar kendilerini parçaladıkça sağı da, solu da kullanacaktır. Nitekim kullanıyorlarda.

Ayrıca bu gibi kapalı bayanlar sırf Rıza-i İlahi için başını örtenlerin o kadar çok mesuliyetine giriyor kiiii!. Yine de en kuvvetli silahımız dualarımız; Mevla'm akıl fikir versin. Masumlara dönecek olan tüm zararları hareketlerini engellesin...

tek cümle RABBİM encamımızı hayr eylesin

daha neler görücez duyucaz bakalım...

RABBİM encamımızı hayr eylesin


Amin...Amin...Amin... :'(


Güncel Haberler

MollaCami.Com